Öğrenince şaşkınlıktan küçük dilinizi yutacağınız garantili en tuhaf 10 fobi

Tuhaf fobiler
Tuhaf fobiler

Bir hayvandan korkmak, tüylü bir meyveye karşı fobinizin olması artık olağan karşılanan şeyler haline gelebilir peki ya gelemeyenler?

Herkesin belli başlı korkuları vardır. Kimilerine öyle alışkın oluruz ki, bir zaman sonra duyunca yadırgamamaya başlarız. Ama bazı korkular vardır ki, onlara şaşırmamak elde değil.

Birbirinden ilginç nedenleriyle, herkese ilk duyduğunda "bunun da fobisi olur muymuş?" dedirtecek kapasitedeki bu korkuları okuyunca siz de çok şaşıracaksınız...

Papirofobi 

                                    Kağıt korkusu anlamına gelir. Bu fobiye sahip olan kişiler, her daim kullandığımız kağıda karşı korku duyarlar. Bir iş yerinde ya da okulda hayatlarını nasıl sürdürebiliyorlar merak konusu.
Papirofobi Kağıt korkusu anlamına gelir. Bu fobiye sahip olan kişiler, her daim kullandığımız kağıda karşı korku duyarlar. Bir iş yerinde ya da okulda hayatlarını nasıl sürdürebiliyorlar merak konusu.
Metrofobi

                                    Herkesin okumaktan büyük bir zevk aldığı şiirlerden, onlar korkmaktadır. Oldukça tuhaf değil mi?
Metrofobi Herkesin okumaktan büyük bir zevk aldığı şiirlerden, onlar korkmaktadır. Oldukça tuhaf değil mi?
Ommetafobi

                                    Bu kişiler asla bir kişiyle göz göze gelemezler. Olur da gelirlerse sonu korkudur. İletişim konusunda yaşayabilecekleri problemler oldukça zorlaştırıcı olsa gerek.
Ommetafobi Bu kişiler asla bir kişiyle göz göze gelemezler. Olur da gelirlerse sonu korkudur. İletişim konusunda yaşayabilecekleri problemler oldukça zorlaştırıcı olsa gerek.
Pediofobi

                                    Saçı olduğu için bir oyuncak bebeğe dokunamayanı bilirdik de korktuğu için dokunamayanını ilk kez duyduk. Bu kişiler; insan şeklinde tasarlanmış bütün oyuncaklardan korkmaktadırlar.
Pediofobi Saçı olduğu için bir oyuncak bebeğe dokunamayanı bilirdik de korktuğu için dokunamayanını ilk kez duyduk. Bu kişiler; insan şeklinde tasarlanmış bütün oyuncaklardan korkmaktadırlar.
 Arakibutirofobi

                                    
                                    Söylemesinin büyük bir başarı işi olduğu bu fobimiz ile fıstık ezmesi arasındaki ilişkiyi duyunca şok olacaksınız. Zira; bazı insanlar fıstık ezmesinin damaklarına yapışmasından korkmaktadırlar. Çözüm ise basit: Fıstık ezmesi yememek.
Arakibutirofobi Söylemesinin büyük bir başarı işi olduğu bu fobimiz ile fıstık ezmesi arasındaki ilişkiyi duyunca şok olacaksınız. Zira; bazı insanlar fıstık ezmesinin damaklarına yapışmasından korkmaktadırlar. Çözüm ise basit: Fıstık ezmesi yememek.
Japonafobi

                                    Tahmin edin bu ne korkusu? Evet, bildiniz; Japon korkusu. Bu insanlar herhangi bir Japon'u gördükleri anda korkmaya başlıyorlar.
Japonafobi Tahmin edin bu ne korkusu? Evet, bildiniz; Japon korkusu. Bu insanlar herhangi bir Japon'u gördükleri anda korkmaya başlıyorlar.
Ablüt-fobi

                                    
                                    Görsel size Ekmek Teknesi dizisindeki Kirli karakterini hatırlatır. Bu çağrışımla da şimdiki fobimizin temizlik ile alakalı olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz. Bazı insanlar yıkanmaktan ölesiye korkmaktadır çünkü. Böyle bir korkuyu yaşadığını düşünmek bile korkunç.
Ablüt-fobi Görsel size Ekmek Teknesi dizisindeki Kirli karakterini hatırlatır. Bu çağrışımla da şimdiki fobimizin temizlik ile alakalı olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz. Bazı insanlar yıkanmaktan ölesiye korkmaktadır çünkü. Böyle bir korkuyu yaşadığını düşünmek bile korkunç.
Pogonofobi

                                    
                                    Kısaca sakal korkusudur. Bu korkuya sahip olanlar; sakalın onlara zarar vereceğini düşünür. Eğer bir erkek ömrü hayatında hiç sakal bırakmıyorsa bunun bir nedeni de bu korku olabilir.
Pogonofobi Kısaca sakal korkusudur. Bu korkuya sahip olanlar; sakalın onlara zarar vereceğini düşünür. Eğer bir erkek ömrü hayatında hiç sakal bırakmıyorsa bunun bir nedeni de bu korku olabilir.
Melofobi

                                    
                                    Bu insanlar müzikten korkmaktadırlar. Hiçbir tarzda müziği dinleyemezler ve bundan kaçınırlar. Kulaklığı takmadan bir yolculuk yaptığınızı hayal edin?
Melofobi Bu insanlar müzikten korkmaktadırlar. Hiçbir tarzda müziği dinleyemezler ve bundan kaçınırlar. Kulaklığı takmadan bir yolculuk yaptığınızı hayal edin?
Peladofobi

                                    
                                    Kısa ve öz: Kel insanlardan korkma fobisidir. Eğer bir kadınsanız; kel bir erkek ile evlenmeniz na-mümkün gibi duruyor.
Peladofobi Kısa ve öz: Kel insanlardan korkma fobisidir. Eğer bir kadınsanız; kel bir erkek ile evlenmeniz na-mümkün gibi duruyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >