Öğretmenini öldürerek cesediyle selfie çeken genç intihar etti

arşiv
arşiv

Bir üniversite öğrencisinin işlediği kan donduran cinayetin Mavi Balina isimli oyunla ilişkisi olabileceği iddiası şoke etti.

Rusya'da meydana gelen olayda bir öğrenci iddiaya göre Mavi Balina isimli oyunun bir parçası olarak önce hocasının boğazını kesip öldürdü. Daha sonra hocasının cesediyle selfie çekti, sonrasında ise testereyle intihar etti.

Rusya'daki bir üniversitede gerçekleşen olayda, 18 yaşındaki öğrencinin işlediği cinayetin, intihar etmeden önce 50 farklı görevin tamamlanmasını gerektiren Mavi Balina isimli oyun olduğu düşünülüyor. Mavi Balina isimli oyun sebebiyle yüzlerce Rus gencinin öldüğü düşünülüyor.

44 yaşındaki, 3 çocuk babası Sergei Danilov ile onu öldüren Andrey Emelyannikov isimli gencin bir kan gölünün ortasında yattıkları ve manzaranın oldukça korkunç olduğu söylendi. Danilov aynı zamanda eski bir ordu üyesiydi.

Öldürülen öğretmen
Öldürülen öğretmen

Gencin, okuldaki bir mola esnasında öğretmenine arkadan yaklaşıp bıçağı boynuna sapladığı açıklandı. Öğrencinin daha sonra ağzında bir kürdan ile gülerek ve rahat tavırlarla etrafına bakındığı ve daha sonra elindeki elektrikli testere ile kendini öldürdüğü belirtildi. Arkadaşları, katil öğrencinin idolünün, Silent Hill isimi bilgisayar oyunundaki Walter Sullivan isimli karakter olduğunu söyledi. Gencin profilinde de bu karakteri avatar olarak kullandığı öğrenildi.

Emelyannikov'un sürekli girdiği forumdaki bir kullanıcı, gencin bir süredir sosyal medyada fotoğrafların altına 11117 imzasını attığı ve bunun 1 Kasım 2017'de işlediği cinayeti daha önceden planladığı anlamına gelebileceğini söyledi. Forum üyesi, "Emelyannikov bir kaç önce bu öğretmeni er ya da geç öldüreceğini söylemişti ancak buradaki insanlar sık sık birilerini öldüreceklerini söyledikleri için onu dikkate almadık" dedi. Okuldaki öğrenciler ise gencin öğretmeniyle bir süredir çatışma yaşadığını ifade etti.”

Annesi yaptığı açıklamada, "Zamanının çoğunu bilgisayar başında geçirirdi ve bilgisayar oyunlarının büyük bir hayranıydı." dedi. Margarita isimli arkadaşı ise, "İyi bir mizah anlayışı vardı ve tamamen sıradan birisi olarak görünüyordu." açıklamasında bulundu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >