Öğretmenlerin aşılanma süreci başladı: Peki aşı programı nasıl işleyecek?

Arşiv
Arşiv

Koronavirüs salgınına karşı öğretmenlerin aşılanma süreci bugün itibarıyla resmen başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Çorum'da öğretmenlere aşı uygulaması programına katıldı ve aşının ilk dozunu oldu. Bakan Selçuk, "Öğretmenlerimizle beraberiz, öğretmenlerimizle birlikle aşının ilk dozunu oldum. Tüm vatandaşlarımız gibi E-Nabız'la kendilerine nasıl sıra geldiğini öğrenebilirler" dedi. İşte öğretmenlerin aşı takvimi hakkında merak edilenler...

Koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların 1 Mart günü yüz yüze eğitime geçmesi nedeniyle öğretmenler için aşılama süreci başladı. Bu süreçte yaklaşık 1 milyon 249 bin öğretmen ve eğitim çalışanının aşılanması planlanıyor. Peki öğretmenlerin aşı takvimi nasıl olacak? İşte merek edilenler...

Bakan Selçuk aşı olarak öğretmenlerin aşılanma sürecini başlattı
Bakan Selçuk aşı olarak öğretmenlerin aşılanma sürecini başlattı

Öğretmenlerin aşı programı nasıl olacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlere aşı uygulaması programına katıldı süreçle ilgili bilgi verdi. Koronavirüs aşısı olan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Çorum'un Sungurlu ilçesinde Arifegazili İlkokulunda aşılama sürecinin startını verdi.

  • Selçuk, "Sağlık Bakanlığı bu konuyla ilgili planlamayı yapıyor. Biz kendilerine 1 milyon 259 okul çalışanımızın listesini geçtiğimiz hafta iletmiştik. Tüm vatandaşlarımız gibi e-nabız ya da 2023'e kısa mesaj göndererek kendilerine nasıl sıra geldiği konusunda bilgi alabilirler daha sonra da kendi istedikleri şekilde randevu sistemi oluşuyor ve o randevuya bağlı olarak aşıların ilk dozunu yaptırabilecekler. İkinci doz için de aynı şekilde uygulama söz konusu olacak" dedi.


Listeler randevu sistemine işlenmişti

Koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların 1 Mart günü yüz yüze eğitime geçmesi nedeniyle öğretmenler için aşılama süreci başladı. Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 249 bin öğretmen ve eğitim çalışanları için aşılama programı başlamış olacak.

Yüz yüze eğitime giren öğretmenler öncelikli olmak üzere listelerin Sağlık Bakanlığı'na iletildiği, bu listelerin randevu sistemine işlenmeye başladığı belirtilmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >