Okan Bayülgen: Şahan Gökbakar'ın filmleri kötü, ama herkes izliyor

Okan Bayülgen sinemaya dair soruları cevaplayarak, ''Bu sezonda sinemada işler iyi gitmeyecek'' dedi
Okan Bayülgen sinemaya dair soruları cevaplayarak, ''Bu sezonda sinemada işler iyi gitmeyecek'' dedi

● Ünlü şovmen Okan Bayülgen uzun bir aranın ardından TV100 kanalı ile ekranlara geri döndü.

● Daha önce de birçok başarılı programa imza atan Bayülgen, yeni işiyle de adından söz ettirmeyi başardı.

● Yine aynı kanalda yapılan bir sabah programına katılan şovmen sinemaya dair açıklamalar yaparak Şahan Gökbakar'ı eleştirdi.

● Başarılı şovmen, ''Şahan Gökbakar'ın filmleri kötü. Ama herkes izliyor'' dedi.

Daha önce Televizyon Makinası, Makina, Disko Kralı, Medya Kralı, Muhabbet Kralı, Kral Çıplak ve Zaga isimleriyle, yıllarca reyting rekorları kıran şov programlarına imza atan ünlü şovmen Okan Bayülgen uzun bir aradan sonra TV100 kanalında yaptığı programla geri döndü. Saçlarını kazıtarak son zamanlarda gündemden düşmeyen ünlü şovmen katıldığı bir sabah programında sinemaya dair soruları yanıtlayarak, ''Bu sektöre hizmet etmek istemiyorum'' dedi.

'Şahan Gökbakar'ın filmleri kötü'

Cem Yılmaz'ı da unutmadı

Okan Bayülgen Cengiz Semercioğlu'nun programına katıldı
Okan Bayülgen Cengiz Semercioğlu'nun programına katıldı

Yapımcılığını NuLook ve CMYLMZ Fikirsanat'ın üstlendiği Karakomik Filmler'in Kaçamak ve 2 Arada filmi 18 Ekim 2019'da seyirciyle buluşacak. Bağımsız iki ayrı hikayenin anlatıldığı filmlerin oyuncu kadrosunda Cem Yılmaz, Ozan Güven, Zafer Algöz, Cemre Ebuzziya, Necip Memili, Özkan Uğur ve Uraz Kaygılaroğlu yer alıyor. Yönetmen ve senaristliği ise Yılmaz üstleniyor. Kaçamak ve 2 Arada filmleri tek bir bilet ile iki seansta izlenebilecek.

Sinema kan kaybetti

Cengiz Semercioğlu'nun programına katılan Okan Bayülgen, Bu sezonda sinemada işler iyi gitmeyecek'' dedi. Kısa bir süre önce sinemaya dair yayınlanan istatistiğe göre işlerin geçtiğimiz yılda da yolunda gitmediği görülüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Sinema ve Tiyatro İstatistikleri 2018" bültenini yayımladı. Buna göre, Türkiye genelinde sinema salonu sayısı 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 6,2 arttı. Sayısı 2 bin 858 olan sinema salonlarında, koltuk sayısı ise yüzde 4,2 yükselerek 342 bin 813'e ulaştı. Sinema seyircisi sayısı, 2018 yılında bir önceki yıla göre yüzde 5,4 azaldı. Tiyatroda ise 2017-2018 sezonunda yüzde 11,9 arttı.

Sinema sektörü 2018 yılında seyirci kaybederken, kazanan tiyatro oldu
Sinema sektörü 2018 yılında seyirci kaybederken, kazanan tiyatro oldu

Sinemaya olan ilgi 1 yıl içerisinde azaldı

Bir önceki yıla göre 2018 yılında; sinema salonlarının sayısında yüzde 3,3 artış, sinema seyirci sayısında yüzde 17,6 azalma, gösterilen yerli film sayısında yüzde 11,4 azalma oldu.

  • Tiyatro koltuk sayısında yüzde 4,2 artış, tiyatro salonlarında yapılan gösteri sayısında yüzde 38,8 artış, tiyatro seyirci sayısında yüzde 3,8 azalma, tiyatro salonlarında oynanan çocuk eseri sayısında yüzde 13,2 artış ve yetişkin ve çocuk tiyatro eseri seyirci sayısı ise yüzde 3,8 azaldı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >