Okula giderken çocuğunuzun beslenme çantasına koyabileceğiniz 4 farklı yiyecek

Beslenme çantası
Beslenme çantası

Tatlı okul telaşının yeniden başladığı şu günlerde evde kendiniz yapabileceğiniz çocuğunuzu sevindirecek 4 farklı yiyecek…

Yarıyıl tatilinin bitip okulların tekrar açılmasıyla birlikte ebeveynleri yeni bir telaş sardı.15 günlük tatil sürecinde normal hayat temposuna alışan çocuk ve aileler okul düzenine alışmak için bu günden itibaren kolları sıvadı.

Okul tatil boyunca çocukların alıştığı yeni düzenden, okul düzenine geçmesi için ebeveynler önemli bir rol üstlenir. Okulu tatile giren çocuklar geç yatıp, geç kalma alışkanlığına ayak uydurmaya başladıkları için okulların açılmasıyla birlikte yataktan kalkarken oldukça güçlük çekerler. Yarıyıl tatili boyunca ders çalışmayan öğrencilerin eğitim- öğretim sürecindeki tempoya tekrar hazırlanması gerekir. Yeme alışkanlıkları da tamamen değişen çocukların beslenme çantalarındaki yiyecekleri onların istedikleri gibi ve daha sağlıklı hale getirerek okula alışma süreçleri kısaltabilirsiniz.

Her gün onun sevdiği yiyeceklerden en az bir tanesini beslenme çantasını koyarak çocuklarınızı okula gitmesi için motive etmiş olursunuz. Okula gitmeleri için bir sebebi olan çocuklar okullarına çabuk uyum sağlarlar. İşte çocuğunuza evde kendiniz yapabileceğiniz hem pratik hem de çocuğunuzun çok seveceği beslenme çantasına koyabileceğiniz 4 farklı yiyecek...
Ev hamburgeri
Çocuklar hamburgeri çok severler. Fast food tarzı beslenmek çocuklar için sağlıklı olmasa da evde yapacağınız hamburger köftesiyle kendi hazırlayacağınız ev hamburgerinin çocuğunuzu çok mutlu edeceğine emin olabilirsiniz.

 Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırıp bir harç elde edin. Hamburger köftesi büyüklüğünde yapıp az yağda kızartın. Pişen köfteyi hamburger ekmeğinin üzerine koyun. İçini arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.
Ev hamburgeri Çocuklar hamburgeri çok severler. Fast food tarzı beslenmek çocuklar için sağlıklı olmasa da evde yapacağınız hamburger köftesiyle kendi hazırlayacağınız ev hamburgerinin çocuğunuzu çok mutlu edeceğine emin olabilirsiniz. Kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırıp bir harç elde edin. Hamburger köftesi büyüklüğünde yapıp az yağda kızartın. Pişen köfteyi hamburger ekmeğinin üzerine koyun. İçini arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.
Ev kurabiyesi
Bir kaba margarini, sıvı yağı, toz şekeri, yumurtayı, yoğurdu, portakal kabuğu rendesini ve kabartma tozunu ve unu koyarak yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamuru küçük parçalara ayırarak yuvarlayın. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Kurabiyelerinizi önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Hazırladığınız kurabiyeleri süt ile birlikte çocuğunuz beslenme çantasına koyabilirsiniz.
Ev kurabiyesi Bir kaba margarini, sıvı yağı, toz şekeri, yumurtayı, yoğurdu, portakal kabuğu rendesini ve kabartma tozunu ve unu koyarak yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamuru küçük parçalara ayırarak yuvarlayın. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Kurabiyelerinizi önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Hazırladığınız kurabiyeleri süt ile birlikte çocuğunuz beslenme çantasına koyabilirsiniz.
Ev keki
Yumurta ve toz şeker mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Köpüren yumurtanın üzerine süt ve sıvı yağ ekleyerek karıştırın. Daha sonra geriye kalan malzemeleri vanilya, un ve kabartma tozu ilave ederek karıştırın. En son çocuklarınızın lezzetine bayılacakları damla çikolataları ekleyin ve tekrar karıştırın. Damla çikolatalı keki yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170° fırında pişirin. Damla çikolatalı kekin lezzeti çocukları mest edecek sütle birlikte çocuğunuz beslenme çantasına koyabilirsiniz.
Ev keki Yumurta ve toz şeker mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Köpüren yumurtanın üzerine süt ve sıvı yağ ekleyerek karıştırın. Daha sonra geriye kalan malzemeleri vanilya, un ve kabartma tozu ilave ederek karıştırın. En son çocuklarınızın lezzetine bayılacakları damla çikolataları ekleyin ve tekrar karıştırın. Damla çikolatalı keki yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170° fırında pişirin. Damla çikolatalı kekin lezzeti çocukları mest edecek sütle birlikte çocuğunuz beslenme çantasına koyabilirsiniz.
Tava böreği
Tava böreği yapmanız için 2 adet yufka ve çocuğunuz sevdiği bir iç malzemesi hazırlayın. Hazırladığınız malzemesi yufkaya koyun rulo yapıyoruz. Ve tavaya gül şeklinde olacak şekilde döndürerek yufkaları yerleştirin. Arkalı önlü pişirin. Tava böreğiniz hazır afiyet olsun. Tava böreğinin yanına domates ve salatalık koyun içecek olarak da ayran koyduğunuz zaman besleyici bir öğün olacaktır.
Tava böreği Tava böreği yapmanız için 2 adet yufka ve çocuğunuz sevdiği bir iç malzemesi hazırlayın. Hazırladığınız malzemesi yufkaya koyun rulo yapıyoruz. Ve tavaya gül şeklinde olacak şekilde döndürerek yufkaları yerleştirin. Arkalı önlü pişirin. Tava böreğiniz hazır afiyet olsun. Tava böreğinin yanına domates ve salatalık koyun içecek olarak da ayran koyduğunuz zaman besleyici bir öğün olacaktır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >