Okullar 30 Nisan'a kadar kapalı olacak, eğitim süreci evden devam edecek

İki bakan ortak basın toplantısı düzenledi
İki bakan ortak basın toplantısı düzenledi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda süreç hakkında bilgiler paylaşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim sürecinin 30 Nisan'a kadar devam edeceğini açıkladı.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Virüs genç - yaşlı ayrımı yapmıyor"

Bilim, bugün için büyük vaatlerde bulunamıyor. Bu insan sağlığının yeni ve sırrı tam olarak çözülememiş düşmanı. Koronavirüse karşı verdiğimiz mücadelenin başarısı tek tek her birimize bağlıdır.Orta yaşlardaki vaka sayısı az değil. Virüs genç, yaşlı, orta yaşlı ayrımı yapmıyor.Her gün açıkladığım vaka tablosu gözler önünde. Israrlı uyarılarımız karşılığını tam gösterseydi üzüntülerimiz daha az olacaktı. Daha az hastamız olacaktı. Tedbirlere sıkı sıkıya uyarsak dışarıya özlemimiz çok uzun sürmez.

Velilere uyarıda bulundu

Uygulamayı okul tatili olarak görmeyin, çocuklarınızın da böyle anlamalarını önleyin. Derslerinden geri kalmasınlar. Verilen ara uzatılacak.

"Yoğun bakımdaki iki hastamız taburcu oldu"

Toplam hasta, test, kaybedilen vaka, yoğun bakımdaki hasta sayıları, iyileşen hasta sayısı dijital ortamda her gün güncellenerek paylaşılacak. Bir hastamız 65 yaşında, 8 gün yoğun bakımda kaldı, dün taburcu oldu. Bir hastamız 60 yaşında bugün taburcu oldu.

Kimler test yaptırmalı?

83 milyonun test yaptırması gerekmiyor. Dünyada böyle bir uygulama yok. Dün İstanbul'da bir hastanemizde kuyruklar oluştu test yaptırmak isteyenler tarafından. Bu doğru değil. Testi hekim uygun görürse yaptırabilir olmalıyız.

"Fırsatçılara operasyon yapıldı"

Bu süreçte yurt dışına ihracı daha çok ön planda tutan ve fiyatları yükselten daha önce 14 kuruşa maskeyi bakanlık olarak 3 - 3.5 liraya alamadığımız dönemleri gördük. Bu anlamda bir takım operasyonlar yapıldı depolarındaki mallarına el konuldu.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Uzaktan eğitim süreci uzadı

30 Nisan'a kadar okullarımızın tatil olması, uzaktan eğitimin devam etmesi konusunda bir karar söz konusu.

Ücretli öğretmenler konusu

Mevzuat açık. Telafi eğitimlerinde derslere girmeleri söz konusu olacak. Çalışmalar devam ediyor.

LGS ertelenecek mi?

LGS'ye ilişkin 3 senaryomuz var. Sınavların ertelenmesi veya ertelenmemesi bilimsel karalara bağlı. Tedbirimiz hazır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >