Okullardaki salgın hastalıklara dikkat! Çocuklarınız okuldan mikrop alabilir.

Okulların açılmasıyla birlikte, çocuklar arasında dolaşan salgın hastalıklara dikkat!

Çocuğu olan aileler iyi bilir; okul dönemi başlayınca, beraberinde çocuk hastalıkları salgınları da artar. Günün yarısını okulda geçiren çocuk, kalabalık ortamda aldığı virüsler yüzünden sürekli hastadır. Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi ağız ve nefes yoluyla bulaşan hastalıkların yanı sıra, tuvalet yoluyla bulaşan çok sayıda tehlikeli hastalık var. Çocuklarınızı bu konuda korumak ve uyarmak da sizin elinizde.
Okullarda en sık görülen hastalıklar
Okullarda çocukların birbirine bulaştırdığı hastalıklar arasında en sık görülenleri; Hepatit A (sarılık), grip, bağırsak solucanları, uyuz ve kabakulaktır. Okula yeni başlayan çocukları açıkta satılan gıdalara karşı uyarmanın yanı sıra, beslenme saatinden ve tuvaletten sonra ellerin sabunla yıkamaları konusunda da tedbir almak gerekiyor.
Okullarda en sık görülen hastalıklar Okullarda çocukların birbirine bulaştırdığı hastalıklar arasında en sık görülenleri; Hepatit A (sarılık), grip, bağırsak solucanları, uyuz ve kabakulaktır. Okula yeni başlayan çocukları açıkta satılan gıdalara karşı uyarmanın yanı sıra, beslenme saatinden ve tuvaletten sonra ellerin sabunla yıkamaları konusunda da tedbir almak gerekiyor.
Virüsler eve de taşınıyor
Hijyenik olmayan ortamlarda aldığı virüsü eve taşıyan çocuk, evdeki kardeşine, anne ve babasına da bulaştırıyor.
Virüsler eve de taşınıyor Hijyenik olmayan ortamlarda aldığı virüsü eve taşıyan çocuk, evdeki kardeşine, anne ve babasına da bulaştırıyor.
Hepatit A’ya dikkat!
Okullarda salgın olan bir diğer hastalık hepatit A, yani sarılık. Özellikle dışkıyla, doğru temizlenmemiş yiyeceklerle bulaşan A tipi hepatit, okul çocuklarında sık sık görülür.
Hepatit A’ya dikkat! Okullarda salgın olan bir diğer hastalık hepatit A, yani sarılık. Özellikle dışkıyla, doğru temizlenmemiş yiyeceklerle bulaşan A tipi hepatit, okul çocuklarında sık sık görülür.
Bağırsak solucanları
Çocuklarda tuvalet ve el temizliğine yeterince dikkat edilmediği durumlarda, bağırsak solucanları (parazit) görülebilir. Açıkta satılan gıdaların tüketimi nedeniyle de bağırsak solucanı olan çocuklarda burun kaşıntısı, ağızdan yastığa su akması, makatta kaşıntı, zaman zaman karın ağrısı, kilo alamama ve iştahsızlık gibi belirtiler görülür. Tespit edilirse tedavisi mümkündür. Bu yüzden; tuvaletten sonra sabunla el yıkanması, açıkta satılan gıdaların yenilmemesi, sebze ve meyvelerin çok iyi yıkanması gerekiyor.
Bağırsak solucanları Çocuklarda tuvalet ve el temizliğine yeterince dikkat edilmediği durumlarda, bağırsak solucanları (parazit) görülebilir. Açıkta satılan gıdaların tüketimi nedeniyle de bağırsak solucanı olan çocuklarda burun kaşıntısı, ağızdan yastığa su akması, makatta kaşıntı, zaman zaman karın ağrısı, kilo alamama ve iştahsızlık gibi belirtiler görülür. Tespit edilirse tedavisi mümkündür. Bu yüzden; tuvaletten sonra sabunla el yıkanması, açıkta satılan gıdaların yenilmemesi, sebze ve meyvelerin çok iyi yıkanması gerekiyor.
Tuvaletler kontrol edilmelidir
Her tuvalette sıvı sabun, yeterince kağıt havlu ve tuvalet kağıdı bulunmalıdır. Tuvaletler sık sık kontrol edilerek gün içinde eksikler varsa tamamlanmalıdır.
Tuvaletler kontrol edilmelidir Her tuvalette sıvı sabun, yeterince kağıt havlu ve tuvalet kağıdı bulunmalıdır. Tuvaletler sık sık kontrol edilerek gün içinde eksikler varsa tamamlanmalıdır.
Çöp kovalarına dikkat!
Tuvaletlerde mutlaka kapaklı çöp kovaları olmalı; aksi halde mikropların etrafa saçılma riski çok daha yüksek olabilir.
Çöp kovalarına dikkat! Tuvaletlerde mutlaka kapaklı çöp kovaları olmalı; aksi halde mikropların etrafa saçılma riski çok daha yüksek olabilir.
Sifonlar çekilmeli
Tuvalete girmeden önce ve çıktıktan sonra, sifonu mutlaka çekmeleri konusunda çocuklarınızı uyarmalısınız.
Sifonlar çekilmeli Tuvalete girmeden önce ve çıktıktan sonra, sifonu mutlaka çekmeleri konusunda çocuklarınızı uyarmalısınız.
Çocukların dikkatini çekmeli
Tuvaletlerin sık sık temizlenmesi ve her tuvalette öğrencilerin dikkatini çekecek temizlik uyarı levhalarının olması gerekir. Tuvaletlerdeki sifonlar çalışır durumda olmalıdır.
Çocukların dikkatini çekmeli Tuvaletlerin sık sık temizlenmesi ve her tuvalette öğrencilerin dikkatini çekecek temizlik uyarı levhalarının olması gerekir. Tuvaletlerdeki sifonlar çalışır durumda olmalıdır.
Çocuklara temizlik alışkanlığı kazandırın
Sarılıktan korunmanın en etkili yolu aşılama, gıda ve el temizliği; çocuklara mutlaka bu alışkanlık kazandırılmalı.
Çocuklara temizlik alışkanlığı kazandırın Sarılıktan korunmanın en etkili yolu aşılama, gıda ve el temizliği; çocuklara mutlaka bu alışkanlık kazandırılmalı.
Sağlıklı bir dünya, sağlıklı çocuklar ile mümkündür.
Sağlıklı bir dünya, sağlıklı çocuklar ile mümkündür.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >