Okuma saati: Çocuklarınızın okuması gereken 6 kitap

Şeker Portakalı kitabı

Çocuklarınızın hayata karşı daha duyarlı bireyler olmalarını mı istiyorsunuz? O halde içeriğimiz içerisinde yer alan 6 çocuk kitabı, sizlere bu anlamda yardımcı olacak.

Çocukların akıl ve duygu sağlığını etkileyen birincil etmen kitaplar. Özellikle 12 yaşa kadar olan süreçte okunacak olan kitaplar, sağlıklı bir birey olmalarını sağlar etmende.

Biz de bu içeriğimiz içerisinde, çocuklarınızın muhakkak okuması gereken 6 kitabı ve konularını derledik.

Küçük Prens - Antoine De Saint - Exupery

                                    
                                    
                                    Büyüklerin masalı, küçüklerin yol öğreticisi Küçük Prens, hem alt mesajları hem de içsel dinamikleriyle kesinlikle okunması gereken bir öykü. Affetmeyin ve okuyup okutun.
Küçük Prens - Antoine De Saint - Exupery Büyüklerin masalı, küçüklerin yol öğreticisi Küçük Prens, hem alt mesajları hem de içsel dinamikleriyle kesinlikle okunması gereken bir öykü. Affetmeyin ve okuyup okutun.
Şeker Portakalı - Jose Mauro De Vasconcelos

                                    
                                    
                                    Her çocuğun muhakkak kütüphanesinde bulunması gereken bir eser. Çocuk olmanın ve bu süreçte çocukluğu yitirişin yansıtıldığı bir hikaye. Listemizin ikinci affedilmemesi gereken kitabı olarak göze çarpıyor.
Şeker Portakalı - Jose Mauro De Vasconcelos Her çocuğun muhakkak kütüphanesinde bulunması gereken bir eser. Çocuk olmanın ve bu süreçte çocukluğu yitirişin yansıtıldığı bir hikaye. Listemizin ikinci affedilmemesi gereken kitabı olarak göze çarpıyor.
Beyaz Diş - Jack London

                                    
                                    
                                    
                                    Aslına bakılırsa kapağı bile bir mesaj vermiyor değil. Fakat biz kabuğuna aldanmayalım içerisine bakalım. Hikayemiz, dünyayı bizlere bir kurt köpeğinin gözünden aktarır. Evet bir hayvanın gözünden. Bu da bizlere empati duygusunu aşılar. En çok ihtiyaç duyduğumuz şey değil de nedir?
Beyaz Diş - Jack London Aslına bakılırsa kapağı bile bir mesaj vermiyor değil. Fakat biz kabuğuna aldanmayalım içerisine bakalım. Hikayemiz, dünyayı bizlere bir kurt köpeğinin gözünden aktarır. Evet bir hayvanın gözünden. Bu da bizlere empati duygusunu aşılar. En çok ihtiyaç duyduğumuz şey değil de nedir?
Ay'a Yolculuk - Jules Verne

                                    
                                    
                                    
                                    Çocukluk deyince akla ilk gelen yazar ve romanlardan biri olan Ay'a Yolculuk, kaçırılmaması gereken eserlerden biri olarak dikkat çekiyor. İnsanın Ay üzerinde ilk yürüyüşünden yaklaşık yüz yıl önce, 1865'te yayımlanan bu roman, sadece bu yönüyle bile bilimsel açıdan oldukça dikkat çekiyor.
Ay'a Yolculuk - Jules Verne Çocukluk deyince akla ilk gelen yazar ve romanlardan biri olan Ay'a Yolculuk, kaçırılmaması gereken eserlerden biri olarak dikkat çekiyor. İnsanın Ay üzerinde ilk yürüyüşünden yaklaşık yüz yıl önce, 1865'te yayımlanan bu roman, sadece bu yönüyle bile bilimsel açıdan oldukça dikkat çekiyor.
Oliver Twist - Charles Dickens

                                    
                                    İlkokul yıllarında sınıflar için oluşturulan kütüphanenin başrolü olur kendileri. Buna rağmen okutturmuyorsanız çocuğunuza diyecek sözümüz yoktur efendim. Her şey bir yana dursun, sadece hikayesi bile çocuğunuzun derinlikli düşünce yapısına sahip olması için yetmektedir. Düşünün ki defalarca sinemaya uyarlandı bir de müzikal oldu.
Oliver Twist - Charles Dickens İlkokul yıllarında sınıflar için oluşturulan kütüphanenin başrolü olur kendileri. Buna rağmen okutturmuyorsanız çocuğunuza diyecek sözümüz yoktur efendim. Her şey bir yana dursun, sadece hikayesi bile çocuğunuzun derinlikli düşünce yapısına sahip olması için yetmektedir. Düşünün ki defalarca sinemaya uyarlandı bir de müzikal oldu.
Seksen Günde Devri Alem - Jules Verne 

                                    
                                    
                                    İçeriğimizi yine bir Jules Verne eseri olan Seksen Günde Devri Alem ile kapatıyoruz. Hikaye, Bay Phileas Fogun'un, Dünyanın küçük olup sadece seksen günde dolaşmanın mümkün olduğunu ortaya koyup iddaaya girdikten sonra yeni uşağını alıp bunu kanıtlamaya çalışırken başından geçen maceraları anlatıyor
Seksen Günde Devri Alem - Jules Verne İçeriğimizi yine bir Jules Verne eseri olan Seksen Günde Devri Alem ile kapatıyoruz. Hikaye, Bay Phileas Fogun'un, Dünyanın küçük olup sadece seksen günde dolaşmanın mümkün olduğunu ortaya koyup iddaaya girdikten sonra yeni uşağını alıp bunu kanıtlamaya çalışırken başından geçen maceraları anlatıyor
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >