Ölülerden kolye yaparak para kazanan sapkın tasarımcı Merry Coor

Kefenlenmiş ölü
Kefenlenmiş ölü

Yeryüzünde 7 milyar insan yaşarken ölüler üzerinden para kazanmak isteyen 30’lu yaşlardaki gençler, bu sahneleri fotoğraflamayı da ihmal etmeyerek insanlığın ortadan kaybolduğunun örneğini doğrudan veriyor.

İnsanoğlu “Nasıl para kazanırım?" sorusunun cevabını ararken, bazen dünyanın en tehlikeli yaratığı haline dönüşebiliyor. Üniversitelerin çeşitli fakültelerinden mezun olup bir süre özel sektörde çalıştıktan sonra hiçbir birikim yapamayan gençler, kendilerini sıcak paranın döndüğü ticarete atma hevesiyle yola çıkıyorlar. Bu noktada karşılarına çıkan “Kimsenin yapmadığı bir şey yapma" klişesi, korkunç ve belki de en büyük saçmalıklarla sonuçlanabiliyor.

Ölüleri giydirip fotoğrafladılar

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Yeryüzünde yaşayan milyarlarca insana rağmen ölüler üzerinden para kazanmak isteyen 30'lu yaşlardaki gençler, ilk olarak 19. yüzyılın sonlarında özellikle Avrupa'da ölülere kıyafet giydirip poz vermeyi de ihmal ettirmeden hatıra amaçlı fotoğrafladılar.
Ölüleri giydirip fotoğrafladılar Yeryüzünde yaşayan milyarlarca insana rağmen ölüler üzerinden para kazanmak isteyen 30'lu yaşlardaki gençler, ilk olarak 19. yüzyılın sonlarında özellikle Avrupa'da ölülere kıyafet giydirip poz vermeyi de ihmal ettirmeden hatıra amaçlı fotoğrafladılar.
Yalnızca insanlar değil 

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Bu sapkınlık sadece insanlar üzerinden de devam etmedi. Akım öncüleri dünyaca ünlü, adına film bile çekilen Haçiko isimli köpeği de ölümünün ardından fotoğrafladılar.
Yalnızca insanlar değil Bu sapkınlık sadece insanlar üzerinden de devam etmedi. Akım öncüleri dünyaca ünlü, adına film bile çekilen Haçiko isimli köpeği de ölümünün ardından fotoğrafladılar.
Coor'un işsizlik sendromu
Coor'un işsizlik sendromu
Coor'un tasarım hikayesi

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    2000 yılından beri cam kolye sanatı icra eden Kaliforniyalı tasarımcının hikayesi, 2014 yılında tanıştığı bir çiftle değişiyor.
Coor'un tasarım hikayesi 2000 yılından beri cam kolye sanatı icra eden Kaliforniyalı tasarımcının hikayesi, 2014 yılında tanıştığı bir çiftle değişiyor.
Küllerden doğan tasarımlar

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Çift, Coor'dan ölen arkadaşlarının küllerinden kolye yapmasını isteyince atölyenin kapıları bu sefer bambaşka bir iş için açılıyor.
Küllerden doğan tasarımlar Çift, Coor'dan ölen arkadaşlarının küllerinden kolye yapmasını isteyince atölyenin kapıları bu sefer bambaşka bir iş için açılıyor.
Para kazanma hırsı

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Coor, daha önce 1 yılda kazandığı parayı 1 ayda kazanır hale gelince bu iş ona cazip gelmeye başlıyor.
Para kazanma hırsı Coor, daha önce 1 yılda kazandığı parayı 1 ayda kazanır hale gelince bu iş ona cazip gelmeye başlıyor.
Fiyatlar 150 ile 750 Dolar arasında değişiyor

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    ashbeads.com adlı web sitesinde sipariş yağmuruna tutulan Coor, yine aynı site üzerinden 150 ile 750 Dolar arasında değişen fiyatlarla ürünlerini pazarlıyor.
Fiyatlar 150 ile 750 Dolar arasında değişiyor ashbeads.com adlı web sitesinde sipariş yağmuruna tutulan Coor, yine aynı site üzerinden 150 ile 750 Dolar arasında değişen fiyatlarla ürünlerini pazarlıyor.
İşte küllerden yeniden doğan kolye tasarımları
İşte küllerden yeniden doğan kolye tasarımları
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >