Ölümün eşiğinden dönen anoreksi hastası genç kız, küçücük bir not ile hayata yeniden tutundu

Kahve bardağının üzerine yazdığı notla, intiharı düşünen genç kızın hayatını kurtardı.

Starbucks çalışanı bir barista, kahve almaya gelen bir kızın bardağına yazdığı not ile onu ölümün eşiğinden döndürdü.
Bazen sizin için olağan bir davranış, kimilerinin dünyasını değiştirmek için bir adımdır; sıradan bir baristanın daha önce beş kere intihara kalkışan Bekah Georgy'yi hayata döndürmesi gibi... Sevgiyle verilmiş küçücük bir mesaj, bir gülümse ya da temas bir başkası için hayati değer taşıyabilir.
Mucize: "Gülümse"


Daha önce  5 kez intihara teşebbüs etti 

                                    Uzun süredir anoreksiya tedavisi gören Bekah Georgy, beş kez intihara teşebbüs etmiş. Beslenme borusu desteği ile yaşamak zorunda kalan ve kendinden sürekli nefret ettiğini söyleyen Bekah, yeniden intihar düşünceleri ile boğuşurken başına gelen olay onu yeniden hayata bağlıyor.
Daha önce 5 kez intihara teşebbüs etti Uzun süredir anoreksiya tedavisi gören Bekah Georgy, beş kez intihara teşebbüs etmiş. Beslenme borusu desteği ile yaşamak zorunda kalan ve kendinden sürekli nefret ettiğini söyleyen Bekah, yeniden intihar düşünceleri ile boğuşurken başına gelen olay onu yeniden hayata bağlıyor.
Buzlu bir kahve hayata döndürdü 

                                    Hayata yeniden bağlanması için tek yaptığı şey, mahallesindeki Starbucks'a gidip buzlu bir kahve istemek oldu.
Buzlu bir kahve hayata döndürdü Hayata yeniden bağlanması için tek yaptığı şey, mahallesindeki Starbucks'a gidip buzlu bir kahve istemek oldu.
Bekah'ın baristaya yazdığı mektup
"Sevgili barista...

Beni tanımıyorsun ve hikayemi bilmiyorsun. Daha da önemlisi siparişimin üzerine "gülümse" yazarak günümü güzelleştireceğini de bilmiyordun. Bana baktığınızda benim mutlu, şen şakrak, sosyal ve hayat dolu olduğumu sanabilirsiniz. Ama gerçek beni görmüyorsunuz.


Bu yaralı gülüşün arkasında kırılmış ve parçalara ayrılmış bir kız olduğunu bilemezdin.


Bu kızın kendinden ölesiye nefret ettiğini, hayatının yarısı boyunca kendini ölümüne aç bıraktığını ya da beş kez kendini öldürmeye çalıştığını bilemezdin. Son birkaç haftanın ve özellikle de bugünün her zamankinden çok daha zor olduğunu da bilmediğini tahmin edebiliyorum.


İçeceğimin üzerine minik bir kelime yazarak günümü ve tahminen tüm hayatımı değiştirebileceğinin farkında olmadan sen sadece işini yapıyordun.


Belki de beslenme borumu gördüğünden içeceğime "gülümse" yazdın. Ya da belki sen de aynı şeyleri yaşadığın için sahte gülümsememin arkasındaki gerçekleri gördün.


Her iki durumda da, sana minnettarım. Benim siparişime özel davranmak zorunda değildin. Bana herhangi sinir bozucu bir müşteriymişim gibi de davranabilirdin. Ama sen, son zamanlarda olumsuzluklarla dolu bir hayata pozitiflik eklemek için ekstra zaman harcadın.


Günüm, korkunç bir doktor randevusu ve terapiyle geçti. Umutsuzlukla doluydum ve intihar düşüncelerim daha da kuvvetlenmeye başlamıştı. Anoreksiyam bazen o kadar kötüleşiyor ki kahve dışında hiçbir şey yiyip içemiyorum. Hatta bugün kahve tüketmekten bile korkuyordum.


Eğer bugün o bardağı elime almasaydım, bu gece kendime çok daha fazla zarar verebilirdim.


O kelimeyi okuduğumda, elimde olmadan, gerçekten, gülümsedim.


İçten gelerek yapılmış basit bir iyilik başka bir insana dünyaları verebilir. Umutsuz birine umut olabilir.


Şimdiki planım bu umuda tutunmak.


Bu yüzden sevgili barista, teşekkürler. Günümü güzelleştirdiğin için teşekkür ederim."



Kaynak: yemek.com
Bekah'ın baristaya yazdığı mektup "Sevgili barista... Beni tanımıyorsun ve hikayemi bilmiyorsun. Daha da önemlisi siparişimin üzerine "gülümse" yazarak günümü güzelleştireceğini de bilmiyordun. Bana baktığınızda benim mutlu, şen şakrak, sosyal ve hayat dolu olduğumu sanabilirsiniz. Ama gerçek beni görmüyorsunuz. Bu yaralı gülüşün arkasında kırılmış ve parçalara ayrılmış bir kız olduğunu bilemezdin. Bu kızın kendinden ölesiye nefret ettiğini, hayatının yarısı boyunca kendini ölümüne aç bıraktığını ya da beş kez kendini öldürmeye çalıştığını bilemezdin. Son birkaç haftanın ve özellikle de bugünün her zamankinden çok daha zor olduğunu da bilmediğini tahmin edebiliyorum. İçeceğimin üzerine minik bir kelime yazarak günümü ve tahminen tüm hayatımı değiştirebileceğinin farkında olmadan sen sadece işini yapıyordun. Belki de beslenme borumu gördüğünden içeceğime "gülümse" yazdın. Ya da belki sen de aynı şeyleri yaşadığın için sahte gülümsememin arkasındaki gerçekleri gördün. Her iki durumda da, sana minnettarım. Benim siparişime özel davranmak zorunda değildin. Bana herhangi sinir bozucu bir müşteriymişim gibi de davranabilirdin. Ama sen, son zamanlarda olumsuzluklarla dolu bir hayata pozitiflik eklemek için ekstra zaman harcadın. Günüm, korkunç bir doktor randevusu ve terapiyle geçti. Umutsuzlukla doluydum ve intihar düşüncelerim daha da kuvvetlenmeye başlamıştı. Anoreksiyam bazen o kadar kötüleşiyor ki kahve dışında hiçbir şey yiyip içemiyorum. Hatta bugün kahve tüketmekten bile korkuyordum. Eğer bugün o bardağı elime almasaydım, bu gece kendime çok daha fazla zarar verebilirdim. O kelimeyi okuduğumda, elimde olmadan, gerçekten, gülümsedim. İçten gelerek yapılmış basit bir iyilik başka bir insana dünyaları verebilir. Umutsuz birine umut olabilir. Şimdiki planım bu umuda tutunmak. Bu yüzden sevgili barista, teşekkürler. Günümü güzelleştirdiğin için teşekkür ederim." Kaynak: yemek.com
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >