Ömür Akkor'dan Yeniden Hayat Lokantası ile depremzedeler için ücretsiz yemek

Yeniden Hayat Lokantası- Ömür Akkor
Yeniden Hayat Lokantası- Ömür Akkor

Kahramanmaraş’ta art arda gelen 2 depremle yıkılan 10 şehrimizin ardından tüm Türkiye ve dünya seferber oldu. Bir yandan kurtarma çalışmaları devam ederken diğer yandan depremin yaralarını sarmak için devlet, özel sektör, STK’lar, iş ve sanat dünyasını dört bir yandan bölgeye yardımlarını götürdü. Şef, Seyyah ve Yazar Ömür Akkor ise depremin ilk gününden itibaren depremzedelerin ve bölgede emek veren herkesin sıcak yemeğe ulaşımını için kolları sıvadı.

Türkiye bir haftadır Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yıkıma sebep olan depremlerle derinden sarsıldı. Depremzedeler için bölgeye yapılan yardımlara bir yenisi eklendi. Şef, Seyyah ve Yazar Ömür Akkor depremzedelere ücretsiz yemek için Yeniden Hayat Lokantası'nı kurdu.

Şef, Seyyah ve Yazar Ömür Akkor "Günlerdir enkaz, kazma, yardım ulaştırma, hastane gönüllüğü, çorba kaynatma ve aklınıza gelemeyecek her türlü destek için Elbistanda’yız ama beni en çok bu haftadan sonraki günler haftalar aylar da düşündürüyordu! Gelecek için ne yapabiliriz diye düşünmeye başladık ve 4 günde Yeniden Hayat Lokantası’nı kurguladık.

İlk önce depremden etkilenmemiş ve güvenli olan bir lokantayı sahibinden 6 aylık ücreti mukabilinde kiraladık ve burayı ücretsiz bir lokanta olarak dizayn ettik yanına da ücretsiz bir kafe oluşturduk. Tek istediğimiz hayatı yeninden eski akışına bir nebze olsun başlatmaktı. Burada gidenleri geri getiremeyeceğimizi ve acılıları unutturmayacağımızı biliyorduk lakin bundan sonrada yanlarında olduğumuzu hissettirmek istedik Lokantamız artık açıldı bütün Elbistan’a duyurmak istiyoruz (sizde duyurun lütfen) gücümüz yettiğince çevre yerleşimlerinde gelemeyen insanların da evlerine ulaşacağız.

Arkadaşlarım ve benim bu fikirde emeği geçen o kadar insan var ki teşekkürün yetmediğinin farkındayım diye sözlerine ekleyen Akkor “Emeği geçenlerin ellerinden gözlerinden öperim, Allah hepsinin desteğini hayrını kabul etsin inşallah. Projede emeği olan Ömer Seyfi Aktülün, birçok değerli dostum ve yakın arkadaşım, Katık Lokantası Ailesi; mutfak eki Alper, Simge, Sezer, Kerim, Muhammed Can, Osman Mert, Ömer ve Diğer Ömer, Selman; ilk günden beri kesintisiz destek sağlayan Fatih Belediye Başkanımız Ergün Turan; Mehmet Akif Ağırman ve Cemre Ekibi; ve Elbistanlı Dostum Osman Söyler’e çok çok teşekkür ederim” dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >