Önemli olan dili değil duygusu: Eurovision'da ilk derecemiz 'Dinle'

Şebnem Paker, Eurovision'daki ilk tarihi başarımızı elde etmişti

Bundan tam 21 yıl önce Şebnem Paker sayesinde Eurovision'daki ilk derecemizi aldık. Şarkının dili Türkçe'ydi ve performansı, yarışmaya damgasını vurmuştu.

Türkiye Eurovision'da uzun yıllar yüzü gülmeyen ülkeler arasında yer aldı. Ünlü isimler aldıkları dereceler ile hep hayal kırıklığı yaşadı. Çoğu sırf bu sebepten yarışmaya katılma teklifini bile reddediyordu.

Konservatuar mezunlarıysa bu yarışmayı kendilerine bir basamak olarak görüyorlardı. Şebnem Paker de bunlardan biriydi.

O öyle bir cesarete adım attı ki, bugün Sertab Erener gibi Eurovision deyince akla gelen ilk isim olmayı başardı.

Eurovision'a yeniden katılma ihtimalimiz gündeme gelmişken, biz de sizler için bu başarının sahibi olan Şebnem Paker'i hatırlatmak istedik:

Şebnem Paker hakkında

                                    İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klasik Gitar Bölümü'nde eğitim gördü. 1996 yılında Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi Şan Bölümü'nü kazanan Paker, aynı yıl Eurovision Şarkı Yarışması'na "Beşinci Mevsim" adlı parça ile katıldı ve on ikinci oldu. 1997 yılında ise Grup Etnik ile birlikte, müziği Levent Çoker'e ve sözleri Mehtap Alnıtemiz'e ait "Dinle" adlı parça ile üçüncü oldu. 1998 yılında, Eurovision Şarkı Yarışması için gönderilecek "Çal" adlı parça ile katıldıysa da, jüri tarafından Tarkan Tüzmen'in seslendirdiği "Unutamazsın" adlı parça yarışmada Türkiye'yi temsil etti.
Şebnem Paker hakkında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klasik Gitar Bölümü'nde eğitim gördü. 1996 yılında Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi Şan Bölümü'nü kazanan Paker, aynı yıl Eurovision Şarkı Yarışması'na "Beşinci Mevsim" adlı parça ile katıldı ve on ikinci oldu. 1997 yılında ise Grup Etnik ile birlikte, müziği Levent Çoker'e ve sözleri Mehtap Alnıtemiz'e ait "Dinle" adlı parça ile üçüncü oldu. 1998 yılında, Eurovision Şarkı Yarışması için gönderilecek "Çal" adlı parça ile katıldıysa da, jüri tarafından Tarkan Tüzmen'in seslendirdiği "Unutamazsın" adlı parça yarışmada Türkiye'yi temsil etti.
Şebnem Paker'e ve onun gibi dilin değil müziğin kazandığı performanslar sergileyen tüm sanatçılarımıza bir kez daha tebrikler.
Şebnem Paker'e ve onun gibi dilin değil müziğin kazandığı performanslar sergileyen tüm sanatçılarımıza bir kez daha tebrikler.
Bu arada unutmadan ilk birincilik ve ikincilik anlarımızı da paylaşmadan etmeyelim
Bu arada unutmadan ilk birincilik ve ikincilik anlarımızı da paylaşmadan etmeyelim
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >