Öngörü: 'Yılın ilk çeyreğinde 38 milyon adet iPhone satılacak'

iPhone
iPhone

Yeni öngörüler, 2019'un ilk çeyreğinde toplamda 38 milyon iPhone satılacağı yönünde. İsabetli tahminleriyle bilinen Ming-Chi Kuo'nun analizleri ve diğer ayrıntılar haberimizde:

Yeni iPhone'ların tanıtılmasına yaklaşık 8 ay var. Ancak şu ana kadar birçok detay ortaya çıkmış durumda. Tabii Apple'dan herhangi bir doğrulama olmadığı için bu bilgiler söylenti aşamasının bir adım ilerisine geçemiyor.

Hem tasarım hem de performans konusunda sızan çok fazla detay var. Ancak bir yandan da tahminisatış rakamlarından bahsediliyor. Bu noktada isabetli tahminleriyle bilinen analistler çeşitli öngörülerde bulunuyor. Ming-Chi Kuo da bunlardan biri.

iPhone'larda geçtiğimiz yıllara oranla satışların düşmesinin altında birçok farklı etken var. Fiyatların yüksek olması ve Çin'de yasaklanan bazı modeller ilk iki seçenek.
iPhone'larda geçtiğimiz yıllara oranla satışların düşmesinin altında birçok farklı etken var. Fiyatların yüksek olması ve Çin'de yasaklanan bazı modeller ilk iki seçenek.

Öngörü ilk çeyrekte 38 milyon iPhone satışı!

Geçen sene çıkan iPhone'lar öncesinde satış rakamlarının düşeceğini bildiren Ming-Chi Kuo, öncelikle 2019'un ilk çeyreği için 50 milyon hedef vermiş daha sonrasında ise güncelleyerek 38 milyon iPhone satışını belirtmişti.

Apple, herhangi bir satış rakamı açıklamadığı için bu tip şirkete yakın kaynakların verdiği rakamların önemi büyük. Analist, bu yılın ilk çeyreğinde toplamda 36 milyon adet - 38 milyon adet iPhone satışı gerçekleşeceğini öngörüyor.

Yeni iPhone'lardan beklenti büyük. Ama bir yandan da iPhone yasaklamalarını ve fiyat sebebiyle satışların düşme durumu var. Tüm bunlar göz önüne alındığında rakamın tutabileceği gerçeği ortaya çıkıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >