Onlara baktıkça çocukluğumuzu anımsıyoruz! Doksanların ekran yüzleri

doksanlar

Her biri doksanlı yılların en popüler ekran yüzleriydiler...

Doksanlı yıllarda büyüyen bir nesil var. Bu neslin en övündüğü şey de bu dönemin çocukları olmak ve o döneme ait yayınları izleyerek izlemiş olmak.

Entrikadan uzak daima sevginin hakim olduğu dizileri, yarışma programları ve çocuk programlarıyla doksanların en popüler yüzlerini sizler için derledik.

Tolga Abi
Hugo'yu bizimle buluşturan, o çizgi karakterden asla ayrı düşünemediğimiz bir isim Tolga Abi. Çocuk programları deyince akla gelen ilk ismi bu listenin en başına yerleştiriyoruz elbette.
Tolga Abi Hugo'yu bizimle buluşturan, o çizgi karakterden asla ayrı düşünemediğimiz bir isim Tolga Abi. Çocuk programları deyince akla gelen ilk ismi bu listenin en başına yerleştiriyoruz elbette.
Yonca Evcimik
Doksanlı yılların en popüler şarkıcısı olan Yonca Evcimik aynı zamanda ekranın en popüler dizilerinden birinin de başrolüydü. Nitekim birçok çocuk da şarkılarını o diziden görüp ezberlemiş, hayal kurmayı Çılgın Bediş'den öğrenmişti.
Yonca Evcimik Doksanlı yılların en popüler şarkıcısı olan Yonca Evcimik aynı zamanda ekranın en popüler dizilerinden birinin de başrolüydü. Nitekim birçok çocuk da şarkılarını o diziden görüp ezberlemiş, hayal kurmayı Çılgın Bediş'den öğrenmişti.
Bücür Cadı ve Zeliş
Sihirli Annem dizisinin temel taşını oluşturan Bücür Cadı, bir neslin tepsilerine ve aynalarına bakıp burunlarıyla sihir yapmak gibi bir absürt alışkanlık kazanmalarına sebep olmuştur. Listemizin olmazsa olmazlarından.
Bücür Cadı ve Zeliş Sihirli Annem dizisinin temel taşını oluşturan Bücür Cadı, bir neslin tepsilerine ve aynalarına bakıp burunlarıyla sihir yapmak gibi bir absürt alışkanlık kazanmalarına sebep olmuştur. Listemizin olmazsa olmazlarından.
Yıldız Asyalı ve Arda Kural
Yıldız Asyalı hem sunduğu çocuk programları hem de rol aldığı Eyvah Babam - Eyvah Kızım Büyüdü dizileriyle geniş hayran kitlesine ulaşmıştı. Nitekim rol arkadaşı Arda Kural'da Titanic efsanesinin dünyayı sardığı bir dönemde, yerli Leo olarak medyayı süslüyordu.
Yıldız Asyalı ve Arda Kural Yıldız Asyalı hem sunduğu çocuk programları hem de rol aldığı Eyvah Babam - Eyvah Kızım Büyüdü dizileriyle geniş hayran kitlesine ulaşmıştı. Nitekim rol arkadaşı Arda Kural'da Titanic efsanesinin dünyayı sardığı bir dönemde, yerli Leo olarak medyayı süslüyordu.
Ercan Yazgan
Hem Bizimkiler'in Kapıcı Cafer'i hem de Kaygısızlar'ın Memduh Kaygısız'ı olarak doksanlı yıllara damga vurmuş, bir neslin onu çocukluklarıyla özdeşleştirmesine öncü olmuştu. Rahmetle anıyoruz.
Ercan Yazgan Hem Bizimkiler'in Kapıcı Cafer'i hem de Kaygısızlar'ın Memduh Kaygısız'ı olarak doksanlı yıllara damga vurmuş, bir neslin onu çocukluklarıyla özdeşleştirmesine öncü olmuştu. Rahmetle anıyoruz.
Şoray Uzun
Kaygısızlar ve Baskül Ailesi derken doksanlı yıllara damga vuran bir isim olmuştu o da. Şimdiki nesil Seksenler'in Ahmet'i olarak bilse de; onu ve çizgili takım elbisesini unutmak ne mümkün.
Şoray Uzun Kaygısızlar ve Baskül Ailesi derken doksanlı yıllara damga vuran bir isim olmuştu o da. Şimdiki nesil Seksenler'in Ahmet'i olarak bilse de; onu ve çizgili takım elbisesini unutmak ne mümkün.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >