Online itibar yönetimi nasıl yapılır?

Eğer isminizi sosyal ağlarda aratan biri varsa sizde bu konuda dikkatli olmanızda yarar var.

Sizin hakkınızda internet üzerinde araştırılan her sonuç sizin dünya üzerindeki dijital kimliğinizdir. Bununla bağlantılı olarak dijital dünyadaki duruşunuz sizin bambaşka yerlere gelmenizi sağlayabilir. İşte online itibar yönetimi konusunda dikkat etmeniz gerekenler;

Kendinizi Google'layın
Öncelikle kendi isminizi Google'da arattığınızda karşınıza neler çıkıyor bunu yapmakta yarar var. İsminiz için Google Alerts yaratırsanız hakkınızda çıkan haberleri görebilirsiniz.
Kendinizi Google'layın Öncelikle kendi isminizi Google'da arattığınızda karşınıza neler çıkıyor bunu yapmakta yarar var. İsminiz için Google Alerts yaratırsanız hakkınızda çıkan haberleri görebilirsiniz.
Sosyal medya hesaplarınızın gizlilik bilgilerini kontrol edin
Facebook ve diğer hesaplarınızın gizlilik ayarlarını kontrol edin. Böylelikle hesabınıza bilmediğiniz kişi erişemez.
Sosyal medya hesaplarınızın gizlilik bilgilerini kontrol edin Facebook ve diğer hesaplarınızın gizlilik ayarlarını kontrol edin. Böylelikle hesabınıza bilmediğiniz kişi erişemez.
Sosyal medya kullanımına önem verin
Sosyal medya üzerinde kullanmadığınız ağları askıya alın. En profesyonel hesabınız Linkedin olmalı.
Sosyal medya kullanımına önem verin Sosyal medya üzerinde kullanmadığınız ağları askıya alın. En profesyonel hesabınız Linkedin olmalı.
Kişisel medyanızı kontrol edin
Kişisel hesaplarınız online itibarınız o yüzden hobi gibi paylaşımlarınızı tekrar gözden geçirin.
Kişisel medyanızı kontrol edin Kişisel hesaplarınız online itibarınız o yüzden hobi gibi paylaşımlarınızı tekrar gözden geçirin.
Tüm sosyal medya hesaplarınızı tek bir yerde toplayın 
Oluşturduğunuz blog sizin hakkınızda bilgi sahibi olmak isteyen insanlar için rehber olur.
Tüm sosyal medya hesaplarınızı tek bir yerde toplayın Oluşturduğunuz blog sizin hakkınızda bilgi sahibi olmak isteyen insanlar için rehber olur.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >