Onur Akay, Aref Ghafouri'yi ısıran yılanın kobra olmadığını iddia etti

Aref Ghafouri
Aref Ghafouri

Ünlülerin felaket tellalı olarak bilinen şarkıcı Onur Akay, kobra yılanının ısırması sonucu Mısır'a tedavi olmaya giden Aref Ghafouri hakkında bir iddia da bulundu. Akay, Ghafouri'yi ısıran yılanın, kobra olmadığını söyledi.

Ünlülerin felaket tellalı olarak bilinen şarkıcı Onur Akay'dan yine çok konuşulacak bir iddia geldi. Gösterilerinde kullandığı kobra yılanı tarafından ısırıldığı için Mısır'a giden Aref Ghafouri hakkında konuşan Akay, Ghafouri'yi ısıran yılanın kobra olmadığını söyledi.

Onur Akay
Onur Akay

Köşe yazarlığı da yapan Akay'ın söz konusu iddiası tam olarak şöyle, "Gösterilerinde kullandığı 'Kobra' cinsi yılanın ısırması ile gündeme gelen illüzyonist Aref Ghafouri, aslında yine akıl almaz bir sihirbazlık gösterisi ile karşımıza çıktı. Çok önemli bir kaynaktan edindiğim bilgiye göre, Aref'i yılan ısırmış ama hem kobra cinsi değil, hem de kuru ısırık. Aref'in Mısır'da başlayan tedavi sürecinde ise, "24 tüp panzehir uygulanacağı ve 6 tüp uygulandığı, doktorların dediğine göre ise şu ana kadar yaşaması mucize çünkü panzehirin ilk 6 saat içinde uygulanması gerekiyormuş. Şu an vücudundaki bazı bölgelerde kısmi felç gözüküyor. Tedavinin sonunda geçmesini umuyoruz." şeklinde bir açıklama yapıldı. Bu açıklama ile ilgili edindiğim bilgi ise daha vahim. Mısır'daki doktorlar sağlık durumunun iyi olduğunu görünce sadece gözlemlemekle yetinmişler. Hem panzehir verilmemiş hem de Aref'in şu an hiçbir sağlık sorunu yok, durumu ilk hastaneye gittiği gün gibi çok iyi."

Aref Ghafouri
Aref Ghafouri

Ne olmuştu?

Gösterilerinde kullandığı 'kobra' cinsi yılan tarafından ısırılan, Türkiye'de serumu olmadığı için özel uçakla Mısır'a götürülen illüzyonist Aref Ghafouri'nin tedavisine başkent Kahire'deki Kahire Üniversitesi'ne bağlı Qasr El Eyni Hospital'da başlanmıştı.

Aref Ghafouri'ye, Antalya'dan giden sağlık ekibinin yanı sıra Mısırlı sağlık ekipleri de müdahale etmişti. Aref'ten yılan ve olayın oluş şekli hakkında bilgi alan doktorlar, müdahaleye bu bilgilerden sonra başlamıştı.

Yılanın ısırdığı sağ kolunda his kaybı yaşayan Aref'e tedavisi boyunca 24 tüp yılan serumu verileceği kaydedilmişti. Doktorlar, kobra ısırması tedavisinde normalde 15 tüp serumun yeterli olduğunu, ancak illüzyonistin vücudundaki zehir miktarının fazla olması nedeniyle verecekleri doz sayısını artırdıklarını açıklamıştı.

Ghafouri ise kendisini ısıran yılanı, bir Suriyeli'den aldığını söyleyerek, devlet yetkililerine, katkılarından dolayı teşekkür ettiğini belirtmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >