OPPO, genişleyebilir ekranlı telefon prototipini sergiledi: OPPO X 2021

OPPO
OPPO

Çinli akıllı telefon üreticisi OPPO, dünyanın ilk genişleyebilir ekranlı telefonu OPPO X 2021'i gösterdi.

Özel bir mekanizmanın yer aldığı telefonda ekran arka kısma doğru kıvrılıyor.

Normalde 6.7 inç olan ekran boyutu bu sayede 7.4 inç'e çıkıyor.

Akıllıtelefon üreticileri son 5 sene içinde tamamen çerçevesiz modeller geliştirmek için önemli çaba sarf ettiler. Artık şirketler kullanıcıların istekleri doğrultusunda yüksek ekran / gövde oranı sunan yeni ürünler tasarlıyor. Yeni nesil üst seviyeakıllıtelefonlar için en önemli kriterlerden biri halini alan çerçevesizekranlar, beraberinde yeni kullanım alışkanlıklarını da getiriyor.

OPPO'nun, dünyanın ilk genişleyebilir ekranlı akıllı telefon prototipi bu şekilde.
OPPO'nun, dünyanın ilk genişleyebilir ekranlı akıllı telefon prototipi bu şekilde.

Ama artık çerçevesiz ekranlar da yeterli gelmiyor, sırada katlanabilir modeller var. Geçen sene MobileWorld Congress kapsamında Barselona'da sergilenen ilk katlanabilir akıllı telefonlar ilgi odağı olmuştu. Hem Samsung Galaxy Fold hem de HuaweiMate X özel bir stantta sergilenmiş ve organizasyon boyunca yüz binlerce kişinin dikkatini üzerlerine çekmişlerdi.

Dünyanın ilk genişleyebilir ekranlı telefonu!

Bugün gelinen noktada ise OPPO'nun yeni ve epey çarpıcı bir tasarım üzerinde çalıştığını görüyoruz. Şimdilik 'genişleyebilir ekran' şeklinde sergilenen akıllı telefon, gösterilen prototipiyle heyecan uyandırmayı başarıyor. Prototipe göre yanlardan hafifçe ittirildiğinde ekran boyutu ufalıyor.

    OPPO, bu ve benzer tasarımlar için toplamda 122 adet patent aldı.

OPPO'nun genişleyebilir ekranının arkasındaki mekanizma ise bu şekilde.

OPPO X 2021 olarak isimlendirilen akıllı telefonun arkasında ince bir rulo yer alıyor ve ekran aslında arka kısma doğru toplanıp küçülmüş oluyor. Şirketin bu prototipi aslında dünyanın ilk genişleyebilir ekranlı telefonu anlamı da taşıyor.

Elbette bu genişlemenin gerçekleşmesi için ekran da özel yapıda tasarlanmış. Esnek yapıdaki OLED ekran normalde 6.7 inç boyutunda. Fakat genişletildiğinde boyut 7.4 inç'e çıkıyor. Hareketli görüntüden de anlaşılabildiği gibi ekranın tek bölümü kayıp aşağıya doğru kıvrılıyor. Yani iki taraftan kıvrılıp arkaya dönme gibi bir durum söz konusu değil.

Ayrıca OPPO'nun bu tasarım için toplamda 122 adet patent aldığı da belirtilenler arasında. Ama tabii yalnızca 12 tanesi bu tasarımda kullanılıyor. Ancak önümüzdeki süreçte genişleyebilir ekran konseptli farklı modellerin farklı özelliklerle çıkacağı düşünüldüğünde diğer patentlerin kullanımı da söz konusu olabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >