Oreo bisküvileri helal mi, haram mı? En net cevap yetkililerden geldi

Oreo bisküvilerinin helal olup olmadığı sorusunun cevabı sonunda netlik kazandı.
Oreo bisküvilerinin helal olup olmadığı sorusunun cevabı sonunda netlik kazandı.

2013 yılında Türkiye gıda sektörüne giriş yapan 100 yıllık bisküvi markası Oreo, bugünlerde helal olup olmadığı konusuyla gündeme geliyor. 74 ülkede satışı olan bisküvinin haram olduğunu düşünen müşteriler bu soruyu Oreo yetkililerine sordu. Yetkilerden gelen cevap ise net; Oreo bisküviler helal değil.

Sosyal medyada sık sık gündem olan konulardan birisi de, ülkemizde neredeyse her süpermarkette satışı bulunan Oreo bisküvilerinin helal onayının olup olmadığı.

12 ülkede üretimi, 74 ülkede satışı olan 100 yıllık bisküvi markası Oreo, 2013 Haziran ayında Türkiye’de piyasaya giriş yaptı.
12 ülkede üretimi, 74 ülkede satışı olan 100 yıllık bisküvi markası Oreo, 2013 Haziran ayında Türkiye’de piyasaya giriş yaptı.

Oreo resmi web sitesinin “Sıkça Sorulan Sorular” (Faqs– Frequently Asked Questions) sayfasında, Oreo’nun helal onaylı olmadığı ifade ediliyor.

Yine Oreo web sitesinin 'Sıkça Sorular Sorular' sayfasında yer alan bilgilere göre, Oreo'yu Yahudilerin tüketmesinin de uygun olmadığı söyleniyor.

Oreo web sitesinde tüketicilerinin soruları sorduğu ve yetkililerin doğrudan yanıt verdiği 'Sıkça Sorular Sorular' kısmında yetkililer, Oreo'nun helal olmadığı cevabını veriyor.

Oreo'nun sicili sanıldığı kadar temiz değil