Organik Beslenme ile Hayatımıza Yeni Giren Besinler

Organik Beslenme ile Hayatımıza Yeni Giren Besinler
Organik Beslenme ile Hayatımıza Yeni Giren Besinler

Artık market raflarında daha önce hiç karşılaşmadığınız için göreceli olarak göz göze geldiğiniz ve ne işe yaradığını merak ettiğiniz tüm aşina olmadığınız yiyeceklere birlikte göz atalım.

Son yıllarda insanların GDO' lu tohumlardan ve rafine gıdalardan uzak bir beslenme tutumuna yönelmesi; gerçekten doğal ortamında yetiştirilerek çevre kirliliğinden uzak yerlerde, böcek ilacı ve yabani bitki öldürücü ilaçların mümkün olduğunca az ya da hiç kullanıldığı geleneksel ürünlerin tüketiminin söz konusu olması ile tanıştığımız ürünlerden bazılarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kinoa

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
Kinoa tahıl olmayan ama tahıl gibi kullanılan Güney Amerika'daki And Dağları'nda yetişen bir bitkidir. Asırlar öncesi bölgenin yerli halkı İnka uygarlığının en önemli besin kaynağı olan bu mütevazı bitki, besin değeri keşfedilince son yıllarda çok popüler olmuştur. NASA uzaya gönderilen astronotların beslenmesinde kinoa kullanmış, Birleşmiş Milletler 2013 yılını "Kinoa Yılı" ilan etmiştir.
Kinoa Kinoa tahıl olmayan ama tahıl gibi kullanılan Güney Amerika'daki And Dağları'nda yetişen bir bitkidir. Asırlar öncesi bölgenin yerli halkı İnka uygarlığının en önemli besin kaynağı olan bu mütevazı bitki, besin değeri keşfedilince son yıllarda çok popüler olmuştur. NASA uzaya gönderilen astronotların beslenmesinde kinoa kullanmış, Birleşmiş Milletler 2013 yılını "Kinoa Yılı" ilan etmiştir.

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    
*Kinoa yüksek oranda protein ve tüm temel amino asitleri içerir.

*İçinde A, B, C, D ve K vitaminleri bulunur.

*Lif içeriği çok yüksektir.

*Kolestrol içermez.

Kalsiyum, magnezyum, çinko, demir, fosfor bakımından zengindir.


	
		
		
		*Yaşlanmayı geciktirici etkisi vardır ve cildi yıpranmaya karşı korur.
		
		*Güçlü bir antioksidandır.
		
	
	
		
		*Yağ oranı düşüktür. Besleyici değeri yüksek olmasına rağmen kilo aldırmaz ve kolayca hazmedilir. 
		
	
	
		
		
		*Yüksek protein içerir.
		
	
	
		
		*Bulgurun ve pilavın kullanıldığı tüm alanlarda rahatça kullanılabilir.
*Kinoa yüksek oranda protein ve tüm temel amino asitleri içerir. *İçinde A, B, C, D ve K vitaminleri bulunur. *Lif içeriği çok yüksektir. *Kolestrol içermez. Kalsiyum, magnezyum, çinko, demir, fosfor bakımından zengindir. *Yaşlanmayı geciktirici etkisi vardır ve cildi yıpranmaya karşı korur. *Güçlü bir antioksidandır. *Yağ oranı düşüktür. Besleyici değeri yüksek olmasına rağmen kilo aldırmaz ve kolayca hazmedilir. *Yüksek protein içerir. *Bulgurun ve pilavın kullanıldığı tüm alanlarda rahatça kullanılabilir.
Chia

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Chia tohumu tüketimi bütün dünyada sağlıklı omega-3 yağları ve lif içeriği yüzünden giderek yaygınlaşıyor. Mexico ve Guatemala'da yetişen Chia tohumu, tarihi Aztek uygarlığında büyük önem taşıyordu.
Chia Chia tohumu tüketimi bütün dünyada sağlıklı omega-3 yağları ve lif içeriği yüzünden giderek yaygınlaşıyor. Mexico ve Guatemala'da yetişen Chia tohumu, tarihi Aztek uygarlığında büyük önem taşıyordu.

                                    
                                    
                                    *Chia bilinen en yüksek Omega 3 kaynağıdır.
*Chia tohumu fonksiyonel bir yiyecektir çünkü tıpkı fonksiyonel meyveler gibi, o da maksimum miktarda besleyici özelliğe sahip olup, minimum kalori içerir. 


*Chia tohumu kendi ağırlığını 12 kez absorbe eder ve böylece iştahınızı frenlemeye yardımcı olur. 
*Özellikle romatizmalı hastalar için yararlıdır. Bu durum ile bağlantılı ağrı ve enflamasyon, azaltmada etkili olduğu tespit edilmiştir. 


*Chia tohumları metabolizmayı hızlandırır ve aynı zamanda yağsız kas kütlesini artırır. Zengin besinli gıdalardan biridir, ama kalorisi düşüktür. Kendinizi enerjik hissedersiniz. 
*Vücutta detoks etkisi yapar, toksinlerden kurtulmaya yardımcıdır. 


*Hamilelerin ve gebelik riski bulunanların tüketmemesi gerekir.

*Su, süt, yoğurt ve sıvı olan her şeyin içinde jelimsi bir kıvam arttırıcı olarak pudinge benzer tarifler oluşturabilir ve tatlı ihtiyacınız yerine aperatif tarifler için kullanabilirsiniz.
*Chia bilinen en yüksek Omega 3 kaynağıdır. *Chia tohumu fonksiyonel bir yiyecektir çünkü tıpkı fonksiyonel meyveler gibi, o da maksimum miktarda besleyici özelliğe sahip olup, minimum kalori içerir. *Chia tohumu kendi ağırlığını 12 kez absorbe eder ve böylece iştahınızı frenlemeye yardımcı olur. *Özellikle romatizmalı hastalar için yararlıdır. Bu durum ile bağlantılı ağrı ve enflamasyon, azaltmada etkili olduğu tespit edilmiştir. *Chia tohumları metabolizmayı hızlandırır ve aynı zamanda yağsız kas kütlesini artırır. Zengin besinli gıdalardan biridir, ama kalorisi düşüktür. Kendinizi enerjik hissedersiniz. *Vücutta detoks etkisi yapar, toksinlerden kurtulmaya yardımcıdır. *Hamilelerin ve gebelik riski bulunanların tüketmemesi gerekir. *Su, süt, yoğurt ve sıvı olan her şeyin içinde jelimsi bir kıvam arttırıcı olarak pudinge benzer tarifler oluşturabilir ve tatlı ihtiyacınız yerine aperatif tarifler için kullanabilirsiniz.
Goji Berry

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Anavatanı Tibet olan, kurt üzümü ya da mutluluk meyvesi olarak da bilinen "goji berry''nin içerdiği polisakkaritler ve güçlü antioksidanlar sayesinde serbest radikallerin uğratacağı zararlara ve erken yaşlanmaya karşı vücudu koruduğu düşünülüyor.
Goji Berry Anavatanı Tibet olan, kurt üzümü ya da mutluluk meyvesi olarak da bilinen "goji berry''nin içerdiği polisakkaritler ve güçlü antioksidanlar sayesinde serbest radikallerin uğratacağı zararlara ve erken yaşlanmaya karşı vücudu koruduğu düşünülüyor.

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    *Goji, hipofiz bezinden salgılanan insan büyüme hormonu (hCG, gençlik hormonu) salınımını arttırır. 
*Vücut yağ oranını azaltır. 


*Uyku düzensizliklerini engeller, hafızayı güçlendirir. 
*Yüksek tansiyonu belirgin biçimde önlediği görülmüştür. 


*Goji'deki betain ve ana molekül olan polisakkaritler hasarlı DNA'nın tamiri ve restorasyonunu gerçekleştirir. 
*Portakaldan 3 kat daha fazla C vitamini içerir. 


*Şeker, insülin ve kolestrol seviyesini düzeltir ve Tıp 2 diyabet bozukluğunda iyileştirici etkiye sahiptir. 
*A vitamini, zeaksantin, beta karoten gibi göz sağlığı açısından hayati önem taşıyan mineral ve vitamin içeren 
gojiberry  göz sağlığına da faydalıdır.
*Goji, hipofiz bezinden salgılanan insan büyüme hormonu (hCG, gençlik hormonu) salınımını arttırır. *Vücut yağ oranını azaltır. *Uyku düzensizliklerini engeller, hafızayı güçlendirir. *Yüksek tansiyonu belirgin biçimde önlediği görülmüştür. *Goji'deki betain ve ana molekül olan polisakkaritler hasarlı DNA'nın tamiri ve restorasyonunu gerçekleştirir. *Portakaldan 3 kat daha fazla C vitamini içerir. *Şeker, insülin ve kolestrol seviyesini düzeltir ve Tıp 2 diyabet bozukluğunda iyileştirici etkiye sahiptir. *A vitamini, zeaksantin, beta karoten gibi göz sağlığı açısından hayati önem taşıyan mineral ve vitamin içeren gojiberry göz sağlığına da faydalıdır.
Yaban Mersini

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    Fundagiller familyasından yüksek kesimlerde yetişen 20–50 cm boylarında, odunsu çalı türü bir bitkinin meyveleri olan Yaban Mersini, Amerika, Kuzey Avrupa ve Karadeniz bölgesinin dağlık kesimlerinde bol miktarda bulunur. Kırmızıdan mor renge kadar olan meyveleri Temmuz ayında toplanmaya başlar ve Eylül ayına kadar toplanabilir.
Yaban Mersini Fundagiller familyasından yüksek kesimlerde yetişen 20–50 cm boylarında, odunsu çalı türü bir bitkinin meyveleri olan Yaban Mersini, Amerika, Kuzey Avrupa ve Karadeniz bölgesinin dağlık kesimlerinde bol miktarda bulunur. Kırmızıdan mor renge kadar olan meyveleri Temmuz ayında toplanmaya başlar ve Eylül ayına kadar toplanabilir.

                                    
                                    
                                    
                                    
                                    *Antioksidan kapasitesi en yüksek besin maddesidir.
*Yaban mersini kalp sağlığını koruyor ve kalp hastalıklarının görülme riskini önemli oranda azaltır.
*Yaban mersininde bulunan antioksidanlar, damar çeperlerine yapışarak plaklar oluşturan ve damar tıkanıklığına yol açan kötü kolesterolü (LDL kolesterol) düşürüyor.
*Beyinde oksidatif stresi önleyen yaban mersininin öğrenme, düşünme yeteneği ve hafızayı geliştiriyor.
*Yemeklerden sonra daha uzun süre tok hissetmemizi sağlayan besin lifi bakımından zengin olan yaban mersini kilo vermenize yardımcı olabilir.

*Günde 50 gram yaban mersini yemenin kan basıncını %4-6 arasında düşürdüğü belirlenmiş.
*Antioksidan kapasitesi en yüksek besin maddesidir. *Yaban mersini kalp sağlığını koruyor ve kalp hastalıklarının görülme riskini önemli oranda azaltır. *Yaban mersininde bulunan antioksidanlar, damar çeperlerine yapışarak plaklar oluşturan ve damar tıkanıklığına yol açan kötü kolesterolü (LDL kolesterol) düşürüyor. *Beyinde oksidatif stresi önleyen yaban mersininin öğrenme, düşünme yeteneği ve hafızayı geliştiriyor. *Yemeklerden sonra daha uzun süre tok hissetmemizi sağlayan besin lifi bakımından zengin olan yaban mersini kilo vermenize yardımcı olabilir. *Günde 50 gram yaban mersini yemenin kan basıncını %4-6 arasında düşürdüğü belirlenmiş.
Avokado

                                    
                                    
                                    Avakado bütün dünyada sağlık ve cilt sağlığı aşısından faydalarıyla bilinen bir meyvedir. Armuta benzeyen Avakado daha çok Meksika, Guam ve Orta Amerikaya has bir meyvedir. 
Avakado doğal ve sağlığa faydası olan sayısız besinler içermektedir, özellikle cilt sağlığı ve cilt bakımı ürünlerinde çok fazla kullanılmaktadır.

Avakado dünyada en doğal besin maddeleri arasında gösterildiği için yetişkinler dışında bebeklerin de güvenle tüketebileceği meyveler arasında gösterilmektedir.
Avokado Avakado bütün dünyada sağlık ve cilt sağlığı aşısından faydalarıyla bilinen bir meyvedir. Armuta benzeyen Avakado daha çok Meksika, Guam ve Orta Amerikaya has bir meyvedir. Avakado doğal ve sağlığa faydası olan sayısız besinler içermektedir, özellikle cilt sağlığı ve cilt bakımı ürünlerinde çok fazla kullanılmaktadır. Avakado dünyada en doğal besin maddeleri arasında gösterildiği için yetişkinler dışında bebeklerin de güvenle tüketebileceği meyveler arasında gösterilmektedir.

                                    
                                    
                                    *Avokado tam olgunluğa toplandıktan sonra erişir. Lezzetini anlamak için olgunlaşmasını beklemek gerekir. Bunun için hemen tüketmek üzere satın alıyorsanız, yumuşak olanı seçmeniz gerekir.
*Kabızlığa karşı etkili, bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleri bulunmaktadır. 

*İçerdiği doymamış yağ asitleri kanda kolesterolün yükselmesini önler dolayısıyla Kalp ve damar hastalıkları için en iyi doğal ilaçtır. 

*Avokado, C ve E vitaminleri ile birlikte yapısında bulunan diğer bileşimler güçlü antioksidan olmasını sağlayarak vücutta toksit maddeleri etkisiz hale getirir, yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri yok eder.  

*Çok zengin bir mineral ve vitamin kaynağıdır. A, C ve E vitaminleri bakımından zengin olup, yetersiz beslenenler için  tavsiye edilir. Hastalıklara karşı nemli rol oynar.
*Avokado tam olgunluğa toplandıktan sonra erişir. Lezzetini anlamak için olgunlaşmasını beklemek gerekir. Bunun için hemen tüketmek üzere satın alıyorsanız, yumuşak olanı seçmeniz gerekir. *Kabızlığa karşı etkili, bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleri bulunmaktadır. *İçerdiği doymamış yağ asitleri kanda kolesterolün yükselmesini önler dolayısıyla Kalp ve damar hastalıkları için en iyi doğal ilaçtır. *Avokado, C ve E vitaminleri ile birlikte yapısında bulunan diğer bileşimler güçlü antioksidan olmasını sağlayarak vücutta toksit maddeleri etkisiz hale getirir, yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri yok eder. *Çok zengin bir mineral ve vitamin kaynağıdır. A, C ve E vitaminleri bakımından zengin olup, yetersiz beslenenler için tavsiye edilir. Hastalıklara karşı nemli rol oynar.
Kuşkonmaz

                                    
                                    Kuşkonmaz çalı halinde odunsu, bazı türleri de otsu olan Asya, Afrika ve Akdeniz bölgesinde yetişen bir bitkidir. Yaprakları pul gibi ve almaşık dizilişlidir. Çiçekleri küçüktür. Renkleri yeşilimsi veya beyazdır. Meyveleri üzümsüdür. 150 kadar türü vardır. Tıbbi kuşkonmaz Trakya ve Doğu Anadolu'da yabani olarak yetişir. Çiçekleri sarımsı yeşildir. Meyvesi kırmızıdır. Hekimlikte toprakta sürünen gövdesi, kökü ve tomurcukları kullanılır. İlkbahar aylarında toplanıp kurutulur.
Kuşkonmaz Kuşkonmaz çalı halinde odunsu, bazı türleri de otsu olan Asya, Afrika ve Akdeniz bölgesinde yetişen bir bitkidir. Yaprakları pul gibi ve almaşık dizilişlidir. Çiçekleri küçüktür. Renkleri yeşilimsi veya beyazdır. Meyveleri üzümsüdür. 150 kadar türü vardır. Tıbbi kuşkonmaz Trakya ve Doğu Anadolu'da yabani olarak yetişir. Çiçekleri sarımsı yeşildir. Meyvesi kırmızıdır. Hekimlikte toprakta sürünen gövdesi, kökü ve tomurcukları kullanılır. İlkbahar aylarında toplanıp kurutulur.

                                    
                                    
                                    *Kuşkonmaz suyunun alkali özelliği yüksektir ve dolayısıyla kas dokuları temizleyerek, kan asiditesinin azalmasına yardımcı olur ve aynı zamanda böbrek taşlarının eritilmesine yardımcı olur

*Artrit ve romatizmaya yardımcı olan anti-inflamatuvar etkili bir fitokimyasal içerir.


*Kuşkonmazın düzenli tüketimi lif açısından zengin olduğu için, bağırsak hareketliliğini artırır.


*İyi bir antioksidandır ve kanser, katarakt ve diğer göz sorunlarını önlemeye yardımcı olabilir.


*Kan şekeri düzeylerini kontrol etmeye yardımcı olur bu nedenle diyabet hastaları için oldukça yararlıdır.


*Kemoterapinin başarı oranını artırır.


*İyi bir vücut detoks ajanı olduğu için idrar yolu enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olur.


*Süt üretimini uyardığı için emziren anneler için oldukça faydalı bir besindir.
*Kuşkonmaz suyunun alkali özelliği yüksektir ve dolayısıyla kas dokuları temizleyerek, kan asiditesinin azalmasına yardımcı olur ve aynı zamanda böbrek taşlarının eritilmesine yardımcı olur *Artrit ve romatizmaya yardımcı olan anti-inflamatuvar etkili bir fitokimyasal içerir. *Kuşkonmazın düzenli tüketimi lif açısından zengin olduğu için, bağırsak hareketliliğini artırır. *İyi bir antioksidandır ve kanser, katarakt ve diğer göz sorunlarını önlemeye yardımcı olabilir. *Kan şekeri düzeylerini kontrol etmeye yardımcı olur bu nedenle diyabet hastaları için oldukça yararlıdır. *Kemoterapinin başarı oranını artırır. *İyi bir vücut detoks ajanı olduğu için idrar yolu enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olur. *Süt üretimini uyardığı için emziren anneler için oldukça faydalı bir besindir.
Ham Kakao

                                    
                                    
                                    Kakao, kakao bitkisinin çekirdeklerinden elde edilir, sağlıklı gıda marketlerinde veya süpermarketlerde toz, tane veya katı yağ olarak satılır. 
Çoğu ticari olarak üretilen çikolatanın şeker veya şurup ile sağlanan çok tatlı tadına oranla daha kekremsi bir tadı vardır. Kakao dildeki kekremsi tat alma cisimciklerini etkinleştirir. Bu sayede beyin ve pankreasa mide salgılarını artırmak için sinyal gönderilir ve sindirim canlanır.
Gezegendeki besinsel olarak en kompleks gıda olduğunun bilimsel olarak kanıtlanmış olmasının yanında, kakao tam 621 tane antioksidan içerir.
Ham Kakao Kakao, kakao bitkisinin çekirdeklerinden elde edilir, sağlıklı gıda marketlerinde veya süpermarketlerde toz, tane veya katı yağ olarak satılır. Çoğu ticari olarak üretilen çikolatanın şeker veya şurup ile sağlanan çok tatlı tadına oranla daha kekremsi bir tadı vardır. Kakao dildeki kekremsi tat alma cisimciklerini etkinleştirir. Bu sayede beyin ve pankreasa mide salgılarını artırmak için sinyal gönderilir ve sindirim canlanır. Gezegendeki besinsel olarak en kompleks gıda olduğunun bilimsel olarak kanıtlanmış olmasının yanında, kakao tam 621 tane antioksidan içerir.

                                    
                                    
                                    *Kakao, günümüzde kronik hale dönüşen stresle mücadeleye karşı en yararlı element olan potasyumu içinde barındırıyor.
*Kakaonun içinde bulunan antioksidanlar kanserle mücadelede en önemli etkiyi oynarken, yeşil çaya oranla üç kat daha fazla antioksidan madde içeriyor.
*Zengin bir kalsiyum kaynağı olan kakao, güçlü kemiklerin oluşmasını sağlıyor.
*Kakao, büyük miktarda bakır içeriyor. Bakır, vücudun demiri absorbe etmesine yardımcı oluyor. Bu da cilde, damarlara ve dokulara faydalı oluyor. 
*Bağışıklık ve üreme sistemi için faydalı demir ve çinko kakaoda bolca mevcut.
*Toz haline getirilerek suyla kaynatılıp içilebildiği gibi, pasta, kek ve çeşitli tatlıların imalatında da geniş miktarda kullanılan kakao, böbreklerde su ve tuzun emilmesini engelleyerek idrarı arttırır.
*Vücutta yer alan iç organ kaslarını gevşeterek damar tıkanıklıklarını engeller, bronşları genişletir.Zindelik ve uyanıklık verir.
*Kakao, günümüzde kronik hale dönüşen stresle mücadeleye karşı en yararlı element olan potasyumu içinde barındırıyor. *Kakaonun içinde bulunan antioksidanlar kanserle mücadelede en önemli etkiyi oynarken, yeşil çaya oranla üç kat daha fazla antioksidan madde içeriyor. *Zengin bir kalsiyum kaynağı olan kakao, güçlü kemiklerin oluşmasını sağlıyor. *Kakao, büyük miktarda bakır içeriyor. Bakır, vücudun demiri absorbe etmesine yardımcı oluyor. Bu da cilde, damarlara ve dokulara faydalı oluyor. *Bağışıklık ve üreme sistemi için faydalı demir ve çinko kakaoda bolca mevcut. *Toz haline getirilerek suyla kaynatılıp içilebildiği gibi, pasta, kek ve çeşitli tatlıların imalatında da geniş miktarda kullanılan kakao, böbreklerde su ve tuzun emilmesini engelleyerek idrarı arttırır. *Vücutta yer alan iç organ kaslarını gevşeterek damar tıkanıklıklarını engeller, bronşları genişletir.Zindelik ve uyanıklık verir.
Demirhindi

                                    
                                    
                                    Demirhindi adı Arapça'da "hint hurması" demek olan "tamr-i hindimden gelir.
Afrika'da baharat olarak kullanılan meyvelerin en başta gelenidir: Hindistan, Senegal, Sudan, Orta Amerika, Guatemala, Meksika yetiştiği ülkelerdir. Eski Yunanlılar ve Mısırlılar İ.Ö 4. Y.Y.'da demirhindiyi kullanmaya başlamışlardır. 
Afrika'nın bazı bölgelerinde kutsal ağaç olan demirhindinin meyveleri ve kabukları fillere uysal olmaları için yedirilirdi Susuzluk giderici olarak ünlenen bu bitki, Osmanlı tıbbı ve mutfağına da girmiştir.
 
Susuzluğu kesmesi, kusma, ateş ve iç sıkıntısına iyi gelmesiyle tarihte ünlüdür. Meyveleri, yaprakları, tohumları geleneksel tıpta kullanılır. 
Baharat olarak ise meyveleri bütün olarak veya sadece etli kısımlarıyla kullanılır. Hint, Orta Doğu ve Güney Doğu Asya yemeklerinde tatlımsı ekşi tadıyla çokça kullanılır. Sanayide şekerlemelere kıvam verici olarak eklenir. Bilinen alerjik ve toksik bir etkisi rapor edilmemiştir.
Demirhindi Demirhindi adı Arapça'da "hint hurması" demek olan "tamr-i hindimden gelir. Afrika'da baharat olarak kullanılan meyvelerin en başta gelenidir: Hindistan, Senegal, Sudan, Orta Amerika, Guatemala, Meksika yetiştiği ülkelerdir. Eski Yunanlılar ve Mısırlılar İ.Ö 4. Y.Y.'da demirhindiyi kullanmaya başlamışlardır. Afrika'nın bazı bölgelerinde kutsal ağaç olan demirhindinin meyveleri ve kabukları fillere uysal olmaları için yedirilirdi Susuzluk giderici olarak ünlenen bu bitki, Osmanlı tıbbı ve mutfağına da girmiştir. Susuzluğu kesmesi, kusma, ateş ve iç sıkıntısına iyi gelmesiyle tarihte ünlüdür. Meyveleri, yaprakları, tohumları geleneksel tıpta kullanılır. Baharat olarak ise meyveleri bütün olarak veya sadece etli kısımlarıyla kullanılır. Hint, Orta Doğu ve Güney Doğu Asya yemeklerinde tatlımsı ekşi tadıyla çokça kullanılır. Sanayide şekerlemelere kıvam verici olarak eklenir. Bilinen alerjik ve toksik bir etkisi rapor edilmemiştir.

                                    
                                    
                                    *Demirhindi meyvesi kan lipidlerini düşürme ve kilo verdirici etkinliğinden dolayı kalp hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterir.  

*Sarılık ve nezle tedavisinde yıllardan beridir kullanılan bir meyvedir.


*İçeriğinde bulunan A, C ve E vitaminleri; selenyumdan dolayı kanserle mücadele için iyi bir antioksidan kaynağıdır.


*Ateş düşürücü ve soğuk algınlığından koruyucudur. 


*Meyvesinin yenilebilen kısmına 1 litre kaynatılmış su eklenerek 1 saat bekletilir. Biraz bal ile tatlandırılır. Bu su, içilerek ateş düşürücü olarak fayda verir.


*Sindirime yardımcıdır. Kabızlık giderici olarak çok iyi sonuç verir. 


*Cilt inflamasyonlarında kullanılır. Ciltteki lekelere ve çillere karşı renk açıcıdır.


*Hipertansiyon, obezite, kan kolesterol ve trigliserid yüksekliği, bozulmuş açlık glikozuyla karakterize metaboliksendrom tedavisinde etkindir. 


*Barsak spazmlarında rahatlatıcı etkisi mevcuttur.

Ülser tedavisinde yeni bir ajan olabilir; çünkü ülserde mide asit salgısını azaltıcı etkisi bulunur.

Safra kesesi rahatsızlıklarında tedavi edicidir.
*Demirhindi meyvesi kan lipidlerini düşürme ve kilo verdirici etkinliğinden dolayı kalp hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterir. *Sarılık ve nezle tedavisinde yıllardan beridir kullanılan bir meyvedir. *İçeriğinde bulunan A, C ve E vitaminleri; selenyumdan dolayı kanserle mücadele için iyi bir antioksidan kaynağıdır. *Ateş düşürücü ve soğuk algınlığından koruyucudur. *Meyvesinin yenilebilen kısmına 1 litre kaynatılmış su eklenerek 1 saat bekletilir. Biraz bal ile tatlandırılır. Bu su, içilerek ateş düşürücü olarak fayda verir. *Sindirime yardımcıdır. Kabızlık giderici olarak çok iyi sonuç verir. *Cilt inflamasyonlarında kullanılır. Ciltteki lekelere ve çillere karşı renk açıcıdır. *Hipertansiyon, obezite, kan kolesterol ve trigliserid yüksekliği, bozulmuş açlık glikozuyla karakterize metaboliksendrom tedavisinde etkindir. *Barsak spazmlarında rahatlatıcı etkisi mevcuttur. Ülser tedavisinde yeni bir ajan olabilir; çünkü ülserde mide asit salgısını azaltıcı etkisi bulunur. Safra kesesi rahatsızlıklarında tedavi edicidir.

                                    
                                    
                                    Listemizdeki tüm ürünlere memlekettengelsin.com üzerinden ulaşabilirsiniz.
Listemizdeki tüm ürünlere memlekettengelsin.com üzerinden ulaşabilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >