Organları ters tarafta olan hasta ameliyat edildi

Organları ters tarafta olan hasta ameliyat edildi!
Organları ters tarafta olan hasta ameliyat edildi!

Vücudundaki tüm organları ters tarafta olan 52 yaşındaki Orhan Dalyan isimli vatandaş ameliyat edildi.

Vücudundaki tüm organları ters tarafta olan 52 yaşındaki Orhan Dalyan isimli hasta vatandaşa, Kardiyoloji Uzmanı tarafından el bileğinden yapılan anjiyo ile bir ana bir de yan damarına aynı anda balon yöntemi ile stent takıldı.

Vücudundaki tüm organları ters tarafta olan 52 yaşındaki Orhan Dalyan, ilk hastalığında 6 ve 7 saatlik anjiyolarda hayati tehlikeler yaşadı. İkinci anjiyosunda aort damarı yırtılan hastayı hiçbir hastane kabul etmedi. Hasta, geçen yıl başarılı bir ameliyat geçirdi. Geçen hafta ise yeniden kalp sıkışması ile hastaneye başvuran hastaya Kardiyoloji Uzman tarafından el bileğinden başarılı bir anjiyo yapılarak iki damarı açıldı.

Organlarının ters tarafta olduğunu askerde öğrendi

Tüm organlarının ters tarafta olduğunu ilk kez 1989 yılında askerdeyken öğrenen 52 yaşındaki Orhan Dalyan, kalbinin sağda olması nedeniyle pek çok riskli operasyon geçirdi.

Ameliyat olmak için doktor bile bulamadığını söyleyen Dalyan, "Bundan bir yıl önce bir hastanede 2 kez anjiyo oldum. Bu anjiyoların biri 6 saat, biri 7 saat sürdü. 1 hafta kadar yoğun bakımda kaldım. Bir hafta sonra yeniden kanamam oldu. İkinci anjiyomda doktor benim aort damarımı yırtmış. Fakat bize aort damarının yırtıldığını söylemediler. Oğluma, aort damarımda genişleme olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söylemiş. Organlarım ters olduğu için bu ameliyatı yapacak doktor bulamadık. Profesörlerle görüştük, kabul etmediler ameliyatı. 'Biz bu ameliyata giremeyiz, Allah hastanıza şifa versin' dediler. Selami Bey ile görüştük ve ameliyatımı yapmayı kabul etti. Bize durumu anlattı. Ameliyata girdim, doktor 10-11 saatlik bir ameliyat beklerken 6 saatte ameliyatımı bitirdi. Çok başarılı bir ameliyat oldu. Sadece ameliyat esnasında sol tarafımdan felç geçirdim. Çok şükür beni sağlığıma kavuşturdu" dedi.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >