Ortak canlı yayında Yıldırım ve İmamoğlu'nun beden dili ne söylüyor?

Yıldırım-İmamoğlu
Yıldırım-İmamoğlu

Seçmenlerin oy kullanırken çok parametresinin olduğu biliniyor. Konuşma biçiminden kılık kıyafet tercihine, jest ve mimik kullanımından etkili bir şekilde izleyicinin gözüne bakabilmeye ve içeriğin ne kadar inandırıcı olup olmadığından karşı taraftan gelen açıklamalar karşısındaki tutumuna kadar pek çok etken seçmenlerin dikkatinden kaçmıyor.'Yıldırım ve İmamoğlu'nun programda beden dili nasıl?' sorusunu yanıtlandırdık.

23 Haziran'da tekrarlanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ortak yayınla karşı karşıya gelen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun beden dilleri de dikkati çekiyor.

İki adayın beden dilini nasıl kullandığı öfke kontrolüne dikkat edip etmediğine ilişkin sosyal medyada birçok yorum yapılıyor.

Programda Binali Yıldırım'ın beden diliyle sabırlı soğukkanlı bir izlenim verdiği belirtiliyor. Kırmızı kravat takan Yıldırım, seçmenlere tutkulu, kuvvetli, güçlü, enerjik bir imaj veriyor. Binali Yıldırım'ın sorulan sorulara beden diliyle sakinlik ve alçakgönüllülük çerçevesinde yanıt verdiği yorumları yapılıyor.

Ekrem İmamoğlu canlı yayında mavi kravat tercih ederek seçmenlere; birlik, uyum, sakin bir imaj veriyor. İmamoğlu'nun zaman zaman ses tonunu yükselmesinin seçmenlerde olumsuz karşılanabileceği yorumları yapıyor. İmamoğlu'nun yine konuşması sırasında ellerinin hareketli olması kendisine güven duyduğunu seyirciye aktarmak istediği şeklinde yorumlanıyor.

Adayların her ikisinin de zaman zaman gözlerini aşırı kırpıştırmasının ve dudaklarını ısırmasının bir gerilim veya endişe yoğunluğu olarak 'seçmenlere olumsuz yansıyabileceği' yorumları yapılıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >