Örümcek ağından üretilen kravat, bilim kurgu filmlerini anımsatıyor

Örümcek ağı
Örümcek ağı

Teknolojide stil, modada inovasyon derken; şimdilerde tekstil sektöründe doğal kumaş trendi başlamış durumda. Giyim piyasasına dahil olan örümcek ağı modasının çok sayıda materyale uyarlanacağı söylense de, ilk deneyim kravatlarla gerçekleştirildi. İşte örümcek ağından üretilen kravat!

Farklı materyaller geliştirmeyi amaçlıyor

                                    Bolt Threads'in amacı; sadece kravat üretmekle kalmayıp, örümcek DNA'larından elde ettiği bilgiler ışığında yüksek performanslı materyaller geliştirebilmek.
Farklı materyaller geliştirmeyi amaçlıyor Bolt Threads'in amacı; sadece kravat üretmekle kalmayıp, örümcek DNA'larından elde ettiği bilgiler ışığında yüksek performanslı materyaller geliştirebilmek.
314 dolar

                                    Kumaş aynı zamanda yıkanabiliyor. Üreticiler, bu sebeple örümcek ağından üretilen kravatın değerini 314 dolar olarak belirlemiş durum
314 dolar Kumaş aynı zamanda yıkanabiliyor. Üreticiler, bu sebeple örümcek ağından üretilen kravatın değerini 314 dolar olarak belirlemiş durum
Normal ipeğe göre dayanıklı

                                    Ürünün en büyük özelliği ise; örümcek ağından üretilen ipek kumaşın, normal ipeğe göre çok daha dayanıklı olması.
Normal ipeğe göre dayanıklı Ürünün en büyük özelliği ise; örümcek ağından üretilen ipek kumaşın, normal ipeğe göre çok daha dayanıklı olması.
Büyük firmaların dikkatini çekti 

                                    Bolt Threads adındaki firma, Formation 8 ve Founders Fund gibi cazip yatırımcıların da ilgisini çekti. 90 milyon dolar yatırım aldıktan sonra ilk ürününü de piyasaya sürmeyi başaran firma, örümcek ağından kravat üretiyor.
Büyük firmaların dikkatini çekti Bolt Threads adındaki firma, Formation 8 ve Founders Fund gibi cazip yatırımcıların da ilgisini çekti. 90 milyon dolar yatırım aldıktan sonra ilk ürününü de piyasaya sürmeyi başaran firma, örümcek ağından kravat üretiyor.
Patagonia ile anlaştı

                                    Bu amacını gerçekleştirmek için ise, sporcuların dış alanda kullanmasına uygun şekilde tasarlanan yüksek güçte, dayanıklılıkta, esneklikte ürünler geliştiren Patagonia ile bir anlaşma sağlamış durumda.
Patagonia ile anlaştı Bu amacını gerçekleştirmek için ise, sporcuların dış alanda kullanmasına uygun şekilde tasarlanan yüksek güçte, dayanıklılıkta, esneklikte ürünler geliştiren Patagonia ile bir anlaşma sağlamış durumda.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >