Osman Kavala gözaltına alındı

Osman Kavala
Osman Kavala

İşadamı Osman Kavala'nın Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındığı belirtildi.

TESEV yönetim kurulu üyesi olan işadamı Osman Kavala, Gaziantep'ten uçakla İstanbul'a dönerken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Atatürk Havalimanı'nda gözaltı işlemi uygulandı.

1957 Paris doğumlu olan Kavala, Açık Toplum Enstitüsü'nde danışma kurulu üyeliği ile Helsinki Yurttaşlar Derneği üyeliği yapıyor.

'Seni başkan yaptırmayacağız' sloganının mucidi olan Kavala, Gezi olaylarında etkin rol oynadığı birçok medya kurulusunda yer almıştı.

Kavala'nın neden gözaltına alındığına dair emniyetten herhangi bir bilgi verilmedi.

  1. Osman Kavala kimdir?
  2. 1957'de Paris'te doğan Osman Kavala, İstanbul Robert Lisesi'ni bitirdikten sonra Manchester Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldu.
  3. 1982 yılında babasını vefatıyla Kavala Grubu'nda yönetici olan Osman Kavala, Türk-Polonya İş Konseyi, Türk-Yunan İş Konseyi, Center for Democracy in Southeast Europe gibi çeşitli iş ve toplumsal kuruluşların Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.
  4. İletişim yayınlarının kurucularından olan Kavala; TESEV yönetim kurulu üyeliği, Açık Toplum Enstitüsü'nde danışma kurulu üyeliği ile Helsinki Yurttaşlar Derneği üyeliği yapıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >