ÖSYM Başkanı açıkladı: Sınavlarda artık ulaştırma kartı, anahtar serbest

Arşiv
Arşiv

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Bu yıl tüm sınavlarda şimdiye kadar yasak olan ulaşım kartı, ev anahtarı, metal para, tel toka, piercing, başörtüsü için kullanılan her türlü toplu iğne serbest olacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sınav günlerinde şimdiye kadar yasak olan uygulamalara dair önemli bir açıklamada bulundu.

Geçmiş yıllarda sınavlarda, güvenlik görevlileri tarafından adaylardan zorla piercing çıkarılan manzaralar yaşanmış, uzun süredir de sınav yapılan binaların önünde telefon, anahtar için tezgah açan “emanetçiler” görülmeye başlanmıştı. Yeni uygulamayla bu dönem sona erecek.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün

Hürriyet'in haberine göre Aygün, “Bu yasaklarla özellikle ev anahtarı ve ulaşım kartı gibi belgeleri kimseye bırakamayacaklarından adayları sınav sonuna kadar bekleyecek birisi olmak zorundaydı. Toplu ulaşımı kullanarak da sınav binalarına ulaşma ve dönüş noktasında sorun yaşanmaması amacıyla ve olabilecek sıkıntıları en aza indirmek için böyle bir çalışma yaptık” ifadelerini kullandı.

“Elle dedektörle aramalar devam edecek”

Sınavların yapıldığı binalara girişte aday ve sınav görevlilerinin üzerleri emniyet görevlileri tarafından elle veya dedektörle aranmaya devam edecek. Her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş gibi metal içerikli eşyalar ve elektronik/mekanik cihaz, müsvedde kâğıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlar sınav binasına kesinlikle alınmayacak.

Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında ya da sınavdan sonra bu tür cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >