Otistik çocuğunun çantasına dinleme cihazı koydu, duydukları şoke etti

ABD'nin Louisiana eyaletinde otistik çocuğunun çantasına dinleme cihazı koyan anne şaşkına uğradı.
ABD'nin Louisiana eyaletinde otistik çocuğunun çantasına dinleme cihazı koyan anne şaşkına uğradı.

ABD'nin Louisiana eyaletinde otizmli çocukların kabul edildiği Hope Academy adlı özel bir okula giden 12 yaşındaki Camden Davis’in çantasına dinleme cihazı koyan anne, duydukları karşısında şoke oldu.

ABD'nin Louisiana eyaletinde otistik çocuğunun destekleyici ve anlayışlı bir ortamda olmasını çok isteyen anne Melissa, çocuğunu Hope Academy adlı özel bir okula yolladı. Camden'in bu okula kabul edildiğini öğrendiğinde çok mutlu oldu; ancak bir süre sonra Camden'ın bir sıkıntısı olduğunu fark etti. Çünkü normalde her zaman neşeli ve mutlu olan oğlu bu süre zarfında oldukça agresifleşmişti ve sık sık yatağını ıslatıyordu.

 Camden Davis’in çantasına dinleme cihazı koyan anne, duydukları karşısında şaşkına uğradı.
Camden Davis’in çantasına dinleme cihazı koyan anne, duydukları karşısında şaşkına uğradı.

Oldukça endişelenen anne, okul yönetimiyle konuşmayı denedi; ama hiçbir sonuç elde edemedi.

Çaresiz anne oğluna ne olduğunu öğrenebilmek için kendi yöntemini uyguladı ve oğlunun çantasına bir kayıt cihazı yerleştirdi. Kayıt cihazını dinlediğinde duydukları onu şoke etti

"Alt tarafı bir kelime yazacaksın. Bu kadar zor olan ne?"

Ses kayıtlarında öğretmenler "Camden neden hiçbir şeyi not almıyorsun? İşte bu yüzden herkesle oturamıyorsun. Annene söyle" "Alt tarafı bir kelime yazacaksın. Bu kadar zor olan ne?" gibi cümleler söylüyordu. Öte yandan öğretmenler çocuğun taklidini yapıyordu.

Anne, ertesi gün kayıtlarla birlikte okul yönetimine gitti, okul müdürü Lisa Stone, kayıtlarda duyulan iki öğretmeni hemen kovdu. Anne bu olaylardan sonra hemen oğlunu okuldan aldı ve hukuki tavsiye almak için kayıtları sosyal medyada paylaştı. Ses kayıtları sosyal medyada viral oldu. Okul müdürü Linda Stone kayıtların internete düştükten sonra bir açıklama yaptı. Velinin kayıtları okula getirmediğini, kendileriyle konuşmadığını söyleyen okul müdürü yıllar boyunca oluşturdukları itibarlarının bu olayla yıkılmaması gerektiğini, öğretmenlerin kovulduğunu belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >