Otomobil üreticileri Koronavirüs ile mücadelede tıbbi ekipman üretimine başlıyor

Otomobil üreticileri
Otomobil üreticileri

Ford, General Motors, Tofaş ve diğer birçok şirket, 'tıbbi ekipman' üretimine başlıyor.

Ventilatör, PET / PETG malzemeden maske ya da özel biyolojik entübasyon kabinleri bu üretim zincirinin ana gündem maddeleri.

Otomobil üreticileri, Koronavirüs ile mücadele kapsamında 'teknoloji şirketleri gibi' etkili çözümler sunmaya başlıyor. Başta Ford, General Motors ve Tofaş olmak üzere birçok şirket, tıbbi ekipmanlar üretmeye başlıyor.

Savaş zamanlarında ülkedeki durumu gözeterek özel çalışmalar yapan otomobil üreticileri benzer bir tutumu Koronavirüssalgını konusunda da gözetiyor.

Otomobil üreticileri, şu anda sağlık sektörüne özel ürünler geliştirmek için çalışmalar yapıyor.
Otomobil üreticileri, şu anda sağlık sektörüne özel ürünler geliştirmek için çalışmalar yapıyor.

Fabrikalar kapandı, üretim durdu

Şu ana kadar Volkswagen'den tutun Ford, General Motors, Toyota ve Tesla'ya kadar hemen hemen tüm otomobil üreticilerinin fabrikalarında üretim durdu. Bu şirketlerden bazıları, tıbbi ekipmanlar (ventilatör) geliştirmek ve Koronavirüssalgınında sağlık personellerinin yanında olmak için planlar yapıyor.

Ford Otosan, fabrikalarını sağlık ekipmanları üretimini için kullanmaya başlıyor.
Ford Otosan, fabrikalarını sağlık ekipmanları üretimini için kullanmaya başlıyor.
Ford, yüzü 150 derece kapatan maske üretiyor.

Ford Otosan geçen hafta SağlıkBakanlığı ile yapılan görüşmeler sonrasında sağlık personelleri için maske üretimine başlayacağını açıklamıştı. FordOtosan'ın üreteceği maskeler yüzü 150 derece kaplayacak. Ayrıca üretimde PET ve PETG malzemeler kullanılacak.

Benzer şekilde ülkemizde Tofaş da Coronavirüs salgını nedeniyle tıbbi ekipman üretiyor. Burada Tofaş ise Ford ya da diğer otomobil üreticilerinden ayrılarak sağlık sektörüne özel biyolojik entübasyon kabini geliştiriyor. Hatta şu an da ilk parti ürünler Bursa Şehir Hastanesi'ne teslim edilmiş durumda.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >