Otomobilde yeni dönem: "Honda, aynaları 'kamerayla' değiştirdi"

Honda'nın elektrikli aracı E'de ayna alışkanlığı, kamera ile yer değiştirecek.

Honda, yeni kamera aynalarını iki ay önce gerçekleştirilen Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtmıştı.

Opsiyonel olarak tasarlandığı düşünülen aynalar, Honda’nın elektrikli aracı Honda E’nin dikiz aynası olarak kullanılacak.

Yeni kompakt kameralar, aynaların yerine oturtulacak ve sürücüler için de araç içinde gösterge panelinin her iki tarafında altı inçlik ekranlar olarak konumlanacak.

Dünyanın en hızlı gelişen endüstrileri arasında değerlendirilen ve her geçen gün yeni teknolojilerle farklı noktalara sürüklenen ‘elektrikli otomobil gerçeği’ birçok farklı açıdan yeni haberler, gelişmeler sunmaya devam ediyor. Tesla’nın açtığı yolda ilerleyen birçok dev otomotiv şirketi, elektrikli araçları hem alternatif olarak görüyor hem de elektrikli araç dünyasında kendine ait özel bir konum hedefiyle hareket ediyor.

Yeni 'ayna kameralar' yüzde 50'ye kadar görüş açısı avantajı sağlayabilecek.
Yeni 'ayna kameralar' yüzde 50'ye kadar görüş açısı avantajı sağlayabilecek.

Volkswagen’den BMW’ye; Hyundai’den Kia’ya kadar otomotiv dünyasının güçlü ve eski üyeleri elektrikli araç üretimleriyle kendilerini yeni bir standardın ortasında buldu. Farklı seviyeler, fiyat alternatifleri ve performans özellikleriyle dikkat çeken otomobillerin değişen dünya gerçekliğine uygunluğu, teknolojiyle olan entegrasyonu ise otomobil kullanma ve üretme alışkanlıklarını bile tümden değiştirdi.

Elektrikli otomobil dünyasına giriş yapan şirketler arasına E serisiyle giriş yapan Honda da birçok farklı aşamadan geçerek inşa ettiği ismini elektrikli araç üretimiyle de başarısızlıktan kaçınarak korumak istiyor. Markanın ilk elektrikli modeli olma yolunda ilerleyen Honda E, henüz piyasaya dahi çıkmadan yepyeni bir özellik ve etkileyici bir teknolojiyle gündeme geldi.

 Honda E, kamuoyuna sunulduğu ilk günden bu yana elektrikli araçlar için iyi bir alternatif olarak değerlendiriliyor. Uygun fiyat ve yüksek teknoloji Honda E'nin en ilgi çekici iki özelliği.
Honda E, kamuoyuna sunulduğu ilk günden bu yana elektrikli araçlar için iyi bir alternatif olarak değerlendiriliyor. Uygun fiyat ve yüksek teknoloji Honda E'nin en ilgi çekici iki özelliği.
Honda, Honda E ile pazarın en pratik ve teknolojik otomobillerinden birine sahip olma arzusuna sahip.

‘Sürtünme azalacak, verimlilik artacak’

Honda, yeni özelliklerle geliştirilmiş kamera aynalarını bundan yaklaşık 2 ay önce, Mart ayında düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkarmış ancak tanıtım neticesinde aynaların opsiyonel olduğu düşüncesi daha belirgin hale ulaşmıştı. Honda ise son yaptığı açıklamada Honda’nın küçük elektrikli aracı Honda E’nin dikiz aynaları kameralarla yer değiştireceğine yer verdi. Üstelik bu değişiklik Avrupa’da satışa çıkacak bütün Honda E’ler için geçerli. Yeni kompakt kameralar, aynaların yerine oturtulacak ve sürücüler için de araç içinde gösterge panelinin her iki tarafında altı inçlik ekranlar bulunacak. Honda bu değişikliğin sürtünmeyi azaltacağını, verimliliği artıracağını ve sürücüleredahaiyibirperspektifsunacağını ifade ediyor.

Honda E sürücüleri için ‘normal görüş’ ve ‘geniş görüş’ gibi farklı iki seçenekle ayna kullanımını gerçekleştirebilecek. Her iki seçenek de görüş alanını geleneksel yan aynalara kıyasla daha da genişletecek, kör noktaları sırasıyla yüzde 10 ve yüzde 50 azaltacak. Hatta gelişmiş kamera açısı, görüşü daha da artıracak. İç ekranlardaki parlaklık seviyeleri otomatik olarak ışık koşullarına göre ayarlanacak.

 Honda, elektrikli otomobil yatırımlarına büyük önem atfediyor.
Honda, elektrikli otomobil yatırımlarına büyük önem atfediyor.
Avrupa'da bir milyonu aşan elektrikli otomobil sayısı birçok şirketi Avrupa özelinde üretim yapmaya ve kendini geliştirmeye zorluyor!

Yeni aynalar sayesinde Honda E, ‘yüzde 3,8’ iyileşecek!

Kameralar tekerlek kemerlerinin ötesine geçmeyerek onları geleneksel rakiplerinden daha aerodinamik hale getiriyor. Honda’ya göre aerodinamik sürüklenmeyi diğer kapı aynalarına kıyasla yaklaşık yüzde 90 oranında azaltacak. Bu oran tek başına araç için yüzde 3,8’lik bir iyileşme demek. Ayrıca yüksek hızlarda rüzgar sesini de kesebilecekler.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >