Oya Başar'dan kendisini eleştirenlere sert yanıt

Oya Başar
Oya Başar

Ünlü sanatçı Oya Başar, Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışına gittiği için kendisini eleştirenlere yanıt verdi. Başar; "Bir sanatçı olarak AKM'nin tanıtımına gidip bakacağım elbette. Ne yani Fransız Kültür Merkezi'nin mi tanıtımına gideceğim. Hiçbir mahallenin sanatçısı olmadım" ifadelerini kullandı.

Kendilerinden olmayanları linç etme geleneği devam ediyor. Bu seferki hedef, tiyatro sanatçısı Oya Başar. Başar, Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışına gittiği için linç ediliyor.

Kendisini savunan Başar, bu sefer daha net bir tavırla şu açıklamada bulundu:

Oya Başar

"Beni de eleştirdiler toplantıya katıldığım için ama hiç aldırış etmedim. Bir sanatçı olarak AKM'nin tanıtımına gidip bakacağım elbette. Ne yani Fransız Kültür Merkezi'nin mi tanıtımına gideceğim? Ben bir Türk sanatçısı ve Atatürk Cumhuriyeti'nde doğmuş, büyümüş bir Türk kadını olarak ülkemi çok seviyorum. Ülkemin sanatıyla ilgili yapılan bu tarz projelerle yakından ilgilenmek benim görevim. Çok da beğendim AKM projesini. Önyargılı olmamak lazım. Toplantıya gidip dinlemeden ahkam kesmemek, önyargılı yaklaşmamak lazım AKM'ye."

Daha önce de bu linç girişimine yanıt veren Başar, "İnsanların bir duruşu vardır, benim duruşumun da ne olduğu belli. Ülkemin cumhurbaşkanı beni bir opera binasının projesinin anlatılacağı davete çağırıyorsa, ben oraya giderim. Memnuniyetle de elini sıkarım" yanıtını vermişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >