Oynarken çok eğlendiğiniz Mayın Tarlası ve Solitaire gibi oyunların esas amacı çok farklıymış

Windows'un Mayın Tarlası ve Solitaire gibi oyunları işletim sistemine dahil etmesindeki asıl sebebin ne olduğunu biliyor musunuz?

1990'lı yıllarda Windows'un tüm işletim sistemlerine dahil ettiği ve özellikle Windows XP zamanlarında herkesin severek oynadığı, bilgisayar derslerinde sıkılan herkesin yardımına koşan Mayın Tarlası, Solitaire ve Freecell gibi oyunların neden Windows ile birlikte otomatik olarak geldiğini biliyor musunuz?

Herkes bu oyunların eğlence ve güzel vakit geçirme amaçlı Windows'a eklendiğini düşünse de, Microsoft, aslında bu oyunları sadece eğlence amaçlı olarak Windows'a dahil etmemiş. Şirketin, farelere kazandırdığı sürükle bırak ve sağ / sol tık işlevlerinin halk tarafından daha iyi bir şekilde bilinmesi ve Windows'u doğru bir şekilde kontrol edebilmesi için tüm bu fonksiyonların kullanıldığı Mayın Tarlası ve Solitaire gibi oyunları tasarladığı ortaya çıktı.

Yani özetlersek; Windows'ta bulunan bu oyunlar, sadece kullanıcıların eğlenceli vakit geçirmesini değil aynı zamanda eğlenirken bilgisayar kullanmayı da daha iyi bir şekilde öğrenmesini sağlıyormuş.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >