Oyun konsollarına getirilen yüzde 50 ek vergi süresi uzatıldı

Arşiv
Arşiv

Geçtiğimiz Nisan ayında hayatımıza giren ve oyun konsollarına ek yüzde 50 vergi getiren ithalat vergilerinin süresi yıl sonuna kadar uzatıldı. Söz konusu ek ithalat vergisi, oyun konsollarının yanı sıra pek çok sektörden ürünü etkiliyor.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, birçok ithal üründe 30 Eylül 2020 tarihine kadar geçerli olan ek gümrük vergisi kararlarının süresi yıl sonuna kadar uzatıldı.

Tarih uzatıldı

Ek gümrük vergisi süresi uzatılan ürünlerden biri de video oyun konsolları oldu. Gümrükte yüzde 18 KDV ve yüzde 20 ÖTV uygulanan Xbox, Nintendo Switch ve Playstation gibi oyun konsollarına, 18 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanan kararla yüzde 50 de ek vergi getirilmişti.

  • 18 Nisan’daki kararda 30 Eylül 2020 tarihine kadar (bu tarih dahil) uygulanacağı açıklanan ek verginin süresi, bugün yayımlanan kararla 31 Aralık 2020 (bu tarih dahil) tarihine kadar uzatıldı.

Ek vergi getirilen ürünler

Nisan ayı itibarıyla hayatımıza dahil olan ek ithalat vergileri; kauçuk iplikler, plastik plaka / levhalar, demir veya çelikten vidalar, plastik ve metal düğmeler, bazı kaynak telleri, kağıt kesme makineleri, hava perdeleri, transformatörler, redresörler, sesli işaret cihazları, kesintisiz güç kaynakları, hoparlörler, röleler, multimetreler, saatler, kronometreler, aydınlatma cihazları ve aksam parçaları, hidrolik presler, oyun konsolları, bayram ve karnaval eşyası, sirk eşyası, çıtçıtlar ve bunların aksamları, golf sopaları ve açık hava oyunlarına mahsus eşyalara ek ithalat vergisi getiriyordu.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >