Oyunculukları kadar kalemleri de kuvvetli olan 6 isim

Beyaz perdede görünce performanslarına hayran kaldığımız ünlü oyuncuların kalemlerinin de çok iyi olduğunu biliyor muydunuz? Duyunca çok şaşıracağınız eli kalem tutan oyuncular.

Harry Potter karakterini canlandıran Daniel Radcliff'in şairliğinden, daktilo sevdalısı Tom Hanks'e kadar eli kalem tutan 6 oyuncuyu sizler için listeledik.

Gene Wilder

                                    DW'nin haberine göre, "Charlie ve Çikolata Fabrikası"nın eksantrik karakteri Willy Wonka ile tanınan ünlü aktör Gene Wilder, hayatının son yıllarını tamamen yazarlığa adadı. Aralarında "My French Whore" ve "The Woman Who Wouldn't" adlı iki roman olmak üzere toplam 6 edebi eser kaleme aldı.
Gene Wilder DW'nin haberine göre, "Charlie ve Çikolata Fabrikası"nın eksantrik karakteri Willy Wonka ile tanınan ünlü aktör Gene Wilder, hayatının son yıllarını tamamen yazarlığa adadı. Aralarında "My French Whore" ve "The Woman Who Wouldn't" adlı iki roman olmak üzere toplam 6 edebi eser kaleme aldı.
Carrie Fischer

                                    Carrie Fischer, Star Wars serisinin Prenses Leia karakteri olarak akıllara kazındı. Genç yaşta Hollywood dünyasına adım atan aktrist, yaşadıklarını daha sonra "Prenses Leia'nın Günlüğü" (The Princess Diarist) adlı kitabında derledi. 2016 yılında yaşamını yitiren Fisher, kitabında alaylı bir biçimde ruhsal bipolar bozukluk, bağımlılık ve ebeveyn olmanın getirdiği zorluklara değiniyor.
Carrie Fischer Carrie Fischer, Star Wars serisinin Prenses Leia karakteri olarak akıllara kazındı. Genç yaşta Hollywood dünyasına adım atan aktrist, yaşadıklarını daha sonra "Prenses Leia'nın Günlüğü" (The Princess Diarist) adlı kitabında derledi. 2016 yılında yaşamını yitiren Fisher, kitabında alaylı bir biçimde ruhsal bipolar bozukluk, bağımlılık ve ebeveyn olmanın getirdiği zorluklara değiniyor.
Tom Hanks

                                    Hollywood'un yetenekli karakter oyuncularından Tom Hanks 2017'de piyasaya çıkan ilk yazarlık denemesi ile edebiyat dünyasına da adım attı. Oscar ödüllü usta aktörün "Uncommon Type: Some Stories" adlı kitabı 17 kısa öyküden oluşuyor.
Tom Hanks Hollywood'un yetenekli karakter oyuncularından Tom Hanks 2017'de piyasaya çıkan ilk yazarlık denemesi ile edebiyat dünyasına da adım attı. Oscar ödüllü usta aktörün "Uncommon Type: Some Stories" adlı kitabı 17 kısa öyküden oluşuyor.
Franka Potente

                                    Ünlü Alman yönetmen Tom Tykwer'in "Koş Lola Koş" filimindeki başrolü ile uluslararası üne kavuşan Franka Potente'nin kitapları, oyunculuğu kadar çok bilinmiyor. Alman oyuncu, meslektaşı Max Urlacher ile olan mektuplarını kitaplaştırdıktan sonra bir fitness kitabı, kısa öykülerden oluşan bir kitap ve bir de roman yazdı.
Franka Potente Ünlü Alman yönetmen Tom Tykwer'in "Koş Lola Koş" filimindeki başrolü ile uluslararası üne kavuşan Franka Potente'nin kitapları, oyunculuğu kadar çok bilinmiyor. Alman oyuncu, meslektaşı Max Urlacher ile olan mektuplarını kitaplaştırdıktan sonra bir fitness kitabı, kısa öykülerden oluşan bir kitap ve bir de roman yazdı.
James Franco

                                    "Örümcek Adam" ve "Milk" filmlerinden tanıdığımız ünlü oyuncu James Franco ilk çıkışını Freaks and Geeks adlı televizyon dizisi ile yapmış ve büyük bir hayran kitlesine ulaşmıştı. Dışlanmak ve yanlış anda yanlış yerde olmak gibi konular, Franco'yu çok meşgul etmiş olmalı ki 2010 yılında Palo Alto adlı kısa öykülerden oluşan bir kitab yazdı.
James Franco "Örümcek Adam" ve "Milk" filmlerinden tanıdığımız ünlü oyuncu James Franco ilk çıkışını Freaks and Geeks adlı televizyon dizisi ile yapmış ve büyük bir hayran kitlesine ulaşmıştı. Dışlanmak ve yanlış anda yanlış yerde olmak gibi konular, Franco'yu çok meşgul etmiş olmalı ki 2010 yılında Palo Alto adlı kısa öykülerden oluşan bir kitab yazdı.
Daniel Radcliff

                                    Tüm dünyanın Harry Potter olarak tanıdığı Daniel Radcliff'in uzun süredir yazarlık yaptığı sır gibi saklanıyordu. Fakat 2009 yılında aktörün daha 17 yaşındayken Jacob Gershon imzası ile şiirler yazdığı açıklanmıştı. Radcliff daha sonra The Guardian'a verdiği röporjda "Oyuncu olarak yaratıcı bir hareket alanınınz yok, hep başkalarının sözcüklerini kullanıyorusunuz" demişti.
Daniel Radcliff Tüm dünyanın Harry Potter olarak tanıdığı Daniel Radcliff'in uzun süredir yazarlık yaptığı sır gibi saklanıyordu. Fakat 2009 yılında aktörün daha 17 yaşındayken Jacob Gershon imzası ile şiirler yazdığı açıklanmıştı. Radcliff daha sonra The Guardian'a verdiği röporjda "Oyuncu olarak yaratıcı bir hareket alanınınz yok, hep başkalarının sözcüklerini kullanıyorusunuz" demişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >