Öz babasından şiddet gören genç kızla ilgili bakanlık devrede

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, öz babasından işkence gören genç kıza destek verileceğini açıkladı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, öz babasından işkence gören genç kıza destek verileceğini açıkladı.

İstanbul’da 19 yaşındaki kızı Tuğba A.’yı döverek şiddet uygulayan baba Muzaffer A. tutuklandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, darp edilen genç kızla ilgili, "Yapılan sosyal inceleme neticesinde, Tuğba kızımıza engelli annenin bakımının sağlanması için evde bakım yardımı bağlanmıştır. Ayrıca anneye engelli maaşı bağlanmıştır" dedi.

İstanbul Başsavcılığı, dün akşam Twitter’da yayınlanan görüntülerin ardından kızına şiddet uygulayan Muzaffer A. hakkında gözaltı kararı çıkardı. Polis, bugün işkenceci babayı gözaltına alarak adliyeye sevk etti. Mahkemeye çıkarılan baba için ‘kasten yaralama’ suçundan tutuklama talep edildi. Mahkeme, babayı ‘basit yaralama’ suçundan tutukladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından da öz babasından işkence gören kız hakkında açıklama geldi.

Aile Bakanlığı devrede

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, babası tarafından öldüresiye darp edilen genç kızla ilgili, "Yapılan sosyal inceleme neticesinde, Tuğba kızımıza engelli annenin bakımının sağlanması için evde bakım yardımı bağlanmıştır. Ayrıca anneye engelli maaşı bağlanmış olup, okula devam eden küçük kardeşi için de Sosyal Ekonomik Destek (SED) yardımı sağlanacaktır. Aileye psikososyal destek hizmeti de verilecektir. Bakanlık olarak ailenin avukat desteği isteğini karşılayarak, kızımızı bu süreçte yalnız bırakmayacağız. Hukuki sürece müdahil olacağız" açıklaması yaptı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >