Özdemir Erdoğan: Her ne pahasına olursa olsun batı çok tehlikelidir

Özdemir Erdoğan
Özdemir Erdoğan

Günümüz dünyasında savaşların boyutu ve şekli giderek değişiyor. Modern çağın öncesinde gördüğümüz, okuduğumuz tüm savaş stratejileri artık yeniden şekilleniyor. Toplumların arasında gerçekleşen en büyük savaş, kültür savaşı olarak görünüyor. Özellikle yabancı sermayenin Türkiye'ye girmeye başladığı 1950'li yıllardan itibaren batılı kültürün etkisi çok daha fazla hissediliyor. Bugün Amerikan pop kültürü ve yozlaşmış bir hayatın içine doğru gidiyoruz.

Takvim gazetesine konuşan Erdoğan, "Türkiye'ye karşı ortada büyük bir düşmanlık var. Türkiye'nin gelişmesi, modernleşmesi, üretmesi ve tarihte layık olduğu yere gelmemesi için her şey yapılıyor. Her türlü kötülük, düzenbazlık yapılıyor" ifadesini kullandı.

Takvim'de yer alan Özdemir Erdoğan söyleşisi şöyle:

Bugün Amerika ile yaşadığımız savaşın nedeni nedir?

Aslında bu savaş 1950'lerden beri devam ediyor. İsmet Paşa'nın Rusya'dan tedirgin olması nedeniyle biz Amerikalılara yaklaştık. Bu Amerikalılar önce bize peynir, süt tozu dağıttılar, sonra bu ülkenin her şeyini değiştirdiler. "Siz silah üretmeyin biz size silah veririz" dediler ve bizi her şekilde kontrol etmeye başladılar. Bir ahtapot gibi ülkeyi sardılar.

Amerika nasıl bir Türkiye istiyor?

İstenen şey, benim kontrolümde olacaksın, benim müsaade ettiğim kadar gelişeceksin. Neyse ki şimdi Sayın cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde bizim içimizi aydınlatan açıklamalar yapılıyor. Adamlar parası ile de olsa sana silah vermiyor. "Sen biraz güçlendin sana vermiyoruz, başka yerden de alamazsın!" Bize dillerinin altından empoze edilen durum budur. Bugün böyle bir savaş var.

Sanatçılar arasındaki bakış açısının nedeni nedir?

Yabancı sanatçı Türkiye'ye gelince özel tuvalet, şampanya istiyor. Yabancıları karşılarken sanki oğlu askerden gelmiş gibi sarılıp sarmalıyorlar. Türkiye'm kültürel olarak kan kaybediyor. Türkiye'deki bazı kesim de Amerikalılar gibi dekolte, arkada dansçıları kullanarak para kazanıyor. Zaman zaman sayın Cumhurbaşkanımız çağırır giderim çünkü devlet çağırıyor beni. Ama bunlar hiç ortada yoklardır. Hani kaderde kıvançta birlikte olacaktık? Sonra da Türkiye'de para kazan git evini yurt dışında satın al. Ne yazık ki bugün 85 bin kişi yurt dışından ev almış, çünkü özendirilen konu budur.

Zor zamanlardan geçerken sanat dünyasından destek geliyor mu?

Bunca şehitlerimiz oluyor. İnsan üzülür, bir tepki gösterir, bir beyanat verir dimi. Ama bunlarda öyle bir şey yok. Bugün ülkemizde ekmek yediği kaba pisleyen insanlar var. Bir insan düğününü neden yurt dışında yapar ki? Demek ki yeteri kadar bu memleketi sevmiyor. Bu resmen bu memlekete ihanettir. Muhafazakar kesimin gazetelerinde kendini acındıran kişiler var. Bu üretmeden çalışmadan istemektir. Bu tam bir sahtekarlıktır. Bu memleket için sen ne yaptın ki millet sana sponsor olsun?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >