Özel Harekat polisi denize düşen turisti kurtardı

Polisin turisti kurtardığı anlardan görüntü
Polisin turisti kurtardığı anlardan görüntü

İstanbul Ortaköy Sahili'nde demire tutunup sarkarak fotoğraf çektirmek isteyen Avusturalyalı turist tutunduğu demirin yerinden kopması sonucu denize düştü. Bu sırada olay yerinde bulunan Özel Harekat polisi denize atlayıp turisti kurtardı.

Olay dün akşam saatlerinde Beşiktaş Ortaköy Sahili'nde yaşandı. Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan Türk kökenli Avusturalyalı turist Ortaköy Camii önündeki demir korkuluklara tutunup sarkarak arkadaşına fotoğraf çektirmek istedi. Tutunduğu demir korkuluğun bir anda yerinden kopması sonucu demirle birlikte denize düşen turist suya gömüldü. Başından yaralanan turist suya batıp çıkarak can havliyle kenara yüzdü. Turisti elinden tutan vatandaşlar onu yukarı çekmeye çalışsa da başarılı olamadı.

Özel Harekat polisi kurtardı

Bu sırada kalabalığı görüp gelen bir Özel Harekat polisi tereddüt etmeden denize atlayıp turisti kurtardı. Vatandaşların haber vermesi üzerine kısa sürede gelen sağlık ekibi yaralı turiste ilk müdahalede bulundu. Daha sonra ambulansa alınan turist tedavisi için hastaneye kaldırıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >