Özel hastanedeki muayene ücretine yeni düzenleme

Arşiv
Arşiv

Aile Sağlık Merkezleri’ndeki acillere başvuranlar, ertesi gün özel hastaneye gittiklerinde poliklinik hizmetleri için katkı payı ödemeyecek.

Sağlık Bakanlığı'ndan yeni bir adım geldi. Acillerdeki yoğunluğu azaltmak için yeni adımlar atılmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Aile Sağlık Merkezleri’nde “Acil Ünitesi” kurulması ve bu merkezlerde verilen hizmetin gece 23.00’e kadar devam etmesi karara bağlandı.

İstanbul, Edirne, Malatya ve Bartın’da başlatılacak pilot uygulamayla birlikte, sağlık hizmetlerinde “1’inci basamak” olarak derecelendirilen Aile Sağlık Merkezleri’ne başvuruları teşvik edecek yeni bir sistem de devreye girmiş olacak.

Özel hastanede katkı payı yok!

Hastanelerin acil servisleri yerine, Aile Sağlık Merkezleri’ndeki acillere başvuranlar, ertesi gün hastaneye gittiğinde poliklinik hizmetleri için katkı payı ödemeyecek. Üstelik uygulamaya özel hastaneler de dahil!

Akşam gazetesinden Yelda Gökdağ'ın haberine göre, dört ilde bu yıl içinde hayata geçirilecek pilot uygulama, 2019 yılından itibaren tüm illerde yaygınlaşacak.

Hastanelerin acil servisleri yerine, Aile Sağlık Merkezleri’ndeki acil ünitelerine başvuran hastalar, ertesi gün aynı rahatsızlıkla ilgili olarak hastaneye başvurduklarında, poliklinik muayene hizmetleri için katkı payı ödemeyecekler. Aile Sağlık Merkezleri üzerinden özel hastanelere başvuran hastalar da, katkı payı ödemeyecek. Böylece, özel hastanelerin poliklinik hizmetleri sırasında faturalanan yüksek rakamlı katkı payı yükü de tarihe karışacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >