Pakistan'dan Türkiye'ye: Düşmanınız düşmanımızdır

pakistan türkiye
pakistan türkiye

Pakistan'ı FETÖ’ye karşı mücadelesi nedeniyle meslekdaşını kutlayan Yıldırım, “FETÖ artık Pakistan’da hayat alanı bulamayacaktır” derken, Pakistan Başbakanı Şerif ise “Türkiye dünyayı uyandırdı. Düşmanınız düşmanımızdır” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önceki gün kabul edilen Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, dün Çankaya Köşkü'nde Başbakan Binali Yıldırım'la biraraya geldi. Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşme sonrasında ortak açıklama yapan ikili, sıcak mesajlar verdi. Meslektaşına, “Sayın Dostum Navaz Şerif yaklaşık iki yıl aradan sonra evinden uzakta, ikinci evinde, Türkiye'dedir. Evinize hoş geldiniz" diye seslenen Yıldırım, Türk halkının Kurtuluş Savaşı'nda milli mücadeleyi destekleyen Pakistan'ın 15 Temmuz sonrası gösterdiği duruşu da unutmadığını belirterek, Şerif'e teşekkürlerini iletti.

FETÖ ÜLKEYİ TERK EDECEK

Türkiye'de darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), dünyadaki 170'e yakın ülkede için de büyük bir tehdit olduğuna işaret eden Yıldırım, “Bu terör örgütünün bütün izlerinin silinmesi ve Pakistan'dan çıkarılması konusunda çok titiz bir yaklaşımınız olduğunu biliyoruz. Bunun için teşekkür ediyoruz. Kardeş Pakistan'ın atacağı ilave adımlarla FETÖ artık Pakistan'da hayat alanı bulamayacak ve tamamen ülkeyi terk edecektir" ifadelerini kullandı. İki ülke ilişkilerinin derinleştirilerek sürdürüleceğini kaydeden Yıldırım şunları söyledi:

ERDOĞAN PAKİSTAN'A GİDİYOR
“Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) 5. Toplantısı'nı yaptık. 6. toplantı önümüzdeki yıl Pakistan'da. Cumhurbaşkanımız da gelecek ayın başında Pakistan'da geniş bir bölgesel zirve toplantısına katılacak. İki kardeş ülke Pakistan ve Afganistan arasındaki işbirliğinin gelişmesine, sorunların görüşmelerle çözüme ulaştırılmasının önemine vurgu yaptık. Bu konuda Türkiye olarak üzerimize düşen ne yükümlülük varsa bunu yerine getirmeye hazırız."

YÜREĞİMİZ SİZİNLE BERABER
“Pakistan, Türkiye gibi çağın vebası teröre karşı zorlu bir mücadele veriyor. Türk halkının yüreği, gönlü Pakistan halkıyla beraberdir. Pakistan, Asya'daki tüm gelişmeler yönünden anahtar bir ülke konumundadır. Pakistan'ın yüz yüze olduğu, karşılaştığı bütün zorluklara rağmen her alanda çok büyük ilerlemeler kaydetmesi bize gurur vermektedir. Bundan büyük bir mutluluk duymaktayız. Çok yaşa Pakistan, çok yaşa Türkiye-Pakistan dostluğu."

15 Temmuz direnişini unutamayız
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, 'ikinci evim' diye nitelediği Türkiye'ye gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Türkiye'de 15 Temmuz'da yapılan hain darbe girişimine karşı Türkiye ile dayanışma içerisinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum" dedi. Hain kalkışma sırasında şehit olanları rahmetle anarak yaralılara şifa dileyen Şerif, Türk halkının 15 Temmuz gecesi çok büyük fedakarlık gösterdiğine dikkati çekti. Halkın tanklara karşı sokağa çıkarak demokrasiyi savunmak için büyük bir mücadele verdiğini vurgulayan Şerif, “Bu, altın harflerle tarihe yazılacaktır" ifadesini kullandı. Türkiye'nin dünyayı, bu darbe girişiminin arkasında bulunan yasadışı örgüte karşı uyandırdığına dikkati çeken Şerif, şunları kaydetti:

ERDOĞAN'IN GÖSTERDİĞİ YOL
“Pakistan da aynı şekilde bu mücadeleye destek vermektedir. Türkiye'nin düşmanlarının Pakistan'ın düşmanları olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum. Türkiye'nin terörle mücadelesine destek veriyoruz. Türkiye'nin, bu tür hain ve korkakça girişimlere meydan vermeyeceğini biliyoruz. Türkiye'nin vizyonu, karizmatik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gösterdiği yol çerçevesindedir."

'HİNDİSTAN' VURGUSU
“Türkiye tarafından her zaman Keşmir ihtilafı konusunda desteklendiğimizi, takdirle karşıladığımızı belirtmek istiyorum. Aynı şekilde, Türkiye'nin stratejik istikrar konusunda Güney Asya'da stratejik istikrar konusundaki kararlılığına teşekkür etmek istiyoruz. Bizim barışçıl komşuluk politikaları çerçevesinde Pakistan'ın komşularıyla, özellikle Hindistan ile olan ilişkilerinin bu çerçevede yürütülmesine önem verdiğimizi belirtmek istiyoruz."
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >