Panasonic, raylardaki kablosuz kulaklıkları toplayan yeni bir süpürge tasarladı

Panasonic
Panasonic

Panasonic, kablosuz kulaklıkları tren raylarından kurtarmak için vakumlu bir süpürge geliştirdi.

Japonya ve diğer birçok ülkede kablosuz kulaklıkların tren istasyonundaki raylara düşmesi gerçek bir problem olarak görülüyor.

İstatistikler, 3 ayda 78 istasyonda toplam 950 kablosuz kulaklık bulunduğunu gösteriyor.

Japonya başta olmak üzere birçok ülkede metro veya tren raylarına kablosuz kulaklık düşürmek giderek yaygınlaşan bir sorun haline gelmiş durumda. Ancak Panasonic'in yeni geliştirdiği bir süpürge buna çözüm olabilir.

Panasonic'in geliştirdiği vakumlu cihaz, raylardaki kulaklıkların zarar görmeden toplanmasını sağlıyor.
Panasonic'in geliştirdiği vakumlu cihaz, raylardaki kulaklıkların zarar görmeden toplanmasını sağlıyor.

Japonya'nın JR East demiryolu grubuyla birlikte çalışan şirket, Yahoo Japan'a göre, ilk kez The Verge tarafından tespit edildiği üzere, kablosuz kulaklığı hızlıca yakalayabilen bir vakum cihazı geliştirdi.

Japonya'nın Jiji basınının da belirttiği gibi, demiryolu yetkilileri genellikle ayakkabılar ya da daha büyük cihazlar gibi kayıp nesneleri raylardan almak için mekanik bir kavrayıcı kullanıyor.

Bununla birlikte, kablosuz kulaklıklar o kadar küçük boyutta ki, sağdaki görselde de yer aldığı gibi taşlar arasına sıkışabiliyor ve alınması neredeyse imkansız hale gelebiliyor. Vakumlusüpürge ise kulaklıkları çekerek gövdesine hapsediyor.

Japonya'da Temmuz - Eylül arasında istasyonlardan 950 kulaklık toplandı.

JR East, Temmuz ve Eylül ayları arasında 78 tren istasyonunda 950 kulaklık bulunduğunu söyledi, İşçilere göre toplama işi oldukça külfetli ve günün son trenlerinden sonra kulaklıkların toplanması gerekiyor. Ve bu problem haberimizin başından da bahsettiğimiz gibi aslında sadece Japonya'yı ilgilendirmiyor. Buna ek olarak ABD'de, özellikle de New York'ta yaygın. Hatta çalışanlar sürekli olarak insanların rayların bulunduğu bölüme inmemesi için uyarı yaptığını ve engellediklerini bildiriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >