Papa Francis'in Irak ziyareti sona erdi

Irak’taki temaslarını bitiren Papa ülkesine döndü
Irak’taki temaslarını bitiren Papa ülkesine döndü

Papa Francis'in 'ilk olması suretiyle' tarihi olarak nitelendirilen Irak ziyareti sona erdi. Suriyeli Aylan bebeğin babasıyla görüşen Francis'in Abdulla Kurdi'nin 'acısını dinlediği' bildirildi. Papa Cumartesi günü Şii Lider Sistani ile görüşmüş ve kardeşlik mesajları vermişti.

Uluslararası Bağdat Havalimanı’nda düzenlenen resmi veda töreniyle Papa, ülkesine uğurlandı. Papa’ya uçağa kadar Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih eşlik etti.

Papa’nın Irak’a gelirken olduğu gibi Irak Hava Yolları’na ait uçağı kullanması dikkati çekti.

Aylan'ın babasıyla görüştü


Papa Franciscus, Erbil'deki temasları sırasında, Muğla'nın Bodrum ilçesinde lastik botun batması sonucu sahile vuran cansız bedeniyle gündeme gelen Suriyeli Aylan Kurdi bebeğin babasıyla bir araya geldi.

Vatikan'dan yapılan açıklamada, Papa'nın, Erbil'deki Franso Hariri Stadyumu'nda düzenlenen ayinin ardından Aylan bebeğin babası Abdullah Kurdi ile görüşme gerçekleştirdiği kaydedildi.

Açıklamada, Papa'nın, ailesini kaybeden Abdullah Kurdi'nin acısını dinlediği ifade edildi.

Kurdi'nin ise ilgisinden dolayı Papa'ya teşekkür ederek,Aylan bebeğin bir fotoğrafını verdiği belirtildi.


Bodrum'da, 2 Eylül 2015'te Yunanistan'a geçmek isterken bindikleri lastik botun batması sonucu Suriyeli 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin yanı sıra ağabeyi ve annesinin de aralarında bulunduğu 5 kişi yaşamını yitirmişti.

Aylan bebeğin sahile vuran cansız bedeninin görüntüleri, Suriye'deki savaşın korkunç yüzünü bir kez daha ortaya koymuş, uluslararası toplumun mülteci sorununa dikkatini çekmişti.

Ne olmuştu?

Franciscus, 3 günlük programında Bağdat, Necef, Nasiriye, Erbil ve Musul kentlerini ziyaret etmişti.

Irak, ilk olması nedeniyle Papa ziyaretini "tarihi" olarak nitelendirmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >