Parçalı Ay Tutulması Türkiye’den izlendi

2016 yılının son “Parçalı Ay Tutulması” cuma akşamı TSİ 21:00’de gerçekleşti.

Parçalı ay tutulması dün akşam gerçekleşti. Ayın bakır renginde göründüğü “Parçalı Ay Tutulması" Türkiye'den de izlendi.
2016 yılının son tutulması

                                    2016 yılının son Parçalı Ay Tutulması cuma akşamı TSİ 21:00'de gerçekleşti. Astronomi meraklılarının büyük heyecanla bekledikleri tutulma Türkiye'den de izlendi.
2016 yılının son tutulması 2016 yılının son Parçalı Ay Tutulması cuma akşamı TSİ 21:00'de gerçekleşti. Astronomi meraklılarının büyük heyecanla bekledikleri tutulma Türkiye'den de izlendi.
Ay Tutulması nedir?

                                    Ay tutulması, Dünya'nın Ay ile Güneş arasında bir noktada bulunması sonucu, Ay'ın, Dünya'nın gölge konisinin içerisinde kalmasıyla gerçekleşiyor.
Ay Tutulması nedir? Ay tutulması, Dünya'nın Ay ile Güneş arasında bir noktada bulunması sonucu, Ay'ın, Dünya'nın gölge konisinin içerisinde kalmasıyla gerçekleşiyor.
Parçalı Ay Tutulması nedir?

                                    Ay'ın, Dünya etrafındaki yörüngesi ile Dünya'nın, Güneş etrafındaki yörüngesinin arasındaki açı nedeniyle her tutulmada Ay, Dünya'nın gölge konisine tam girmeyebiliyor. Bu durumda gerçekleşen tutulmaya ''Parçalı Ay Tutulması'' deniyor.
Parçalı Ay Tutulması nedir? Ay'ın, Dünya etrafındaki yörüngesi ile Dünya'nın, Güneş etrafındaki yörüngesinin arasındaki açı nedeniyle her tutulmada Ay, Dünya'nın gölge konisine tam girmeyebiliyor. Bu durumda gerçekleşen tutulmaya ''Parçalı Ay Tutulması'' deniyor.
Bakır renkli Ay!

                                    Parçalı Ay Tutulması sırasında, Ay bakır renginde görünür.
Bakır renkli Ay! Parçalı Ay Tutulması sırasında, Ay bakır renginde görünür.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >