Paris'te turist otobüslerinin şehir merkezine girişi yasaklanıyor

Paris turist otobüslerinin şehir merkezine girişini yasaklayacak
Paris turist otobüslerinin şehir merkezine girişini yasaklayacak

Paris'te halk kitle turizmiyle ilgili şikayetlerinin ardından belediye harekete geçti. Bölgede turist otobüslerinin şehir merkezine girişi yasaklanması konuşuluyor.

Paris Belediye Başkan Yardımcısı Emmanuel Gregoire “Paris’teki turist otobüslerinin oluşturdığı karmaşanın tamamını” ortadan kaldırmak istediğini belirtti.

Le Parisien gazetesine konuşan Gregoire, “Otobüsler artık şehir merkezinde istenmiyor” dedi.

Gregoire konuşmalarına şöyle devam etti;

“Turistler de herkes gibi hareket edip çevre dostu ulaşım seçeneklerini ya da toplu taşımayı tercih edebilir. Değişime ihtiyacımız var diye konuştu.

Yeni düzenlemenin turistleri önemli cazibe merkezlerine götüren gezi otobüsleri ve uluslararası turist otobüslerini de içereceği ve şehir merkezi dışında yeni park yerleri açılacağı ifade edildi.

Gregoire rehberlerin turlarını bisikletle ya da yürüyerek yapılacak şekilde değiştirmeleri gerektiğini söyledi.

Paris geçen yıl 50 milyon ziyaretçi aldı. Fransa 2018’deki 89,4 milyonluk rekor turist sayısıyla dünyanın en çok ziyaret edilen ülkesi unvanını elinde tutuyor.

  • Paris'in nüfusu
  • Paris’in nüfusu (Merkezi dikkate alarak) yaklaşık 2 milyon 245 civarında. Bu oran, yaz aylarında turistlerin gelmesiyle birlikte artıyor. Paris’i en çok ziyaret edenler, İngiliz ve ABD vatandaşları.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >