Pastırma sıcakları geliyor: Ülke genelinde etkili olacak

Türkiye genelinde cuma gününden itibaren sıcaklıklar artacak.
Türkiye genelinde cuma gününden itibaren sıcaklıklar artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 kent için turuncu, 1 kent için sarı kodlu yağış uyarısında bulundu. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da etkili olacak yağışların ardından ülke genelinde 'pastırma sıcakları' görülecek. Cuma günü başlayacak olan 'pastırma yazı' dört gün boyunca etkisini gösterecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 il için turuncu 1 il için sarı kodlu yağış uyarısı verdi. Yarından itibaren artacak sıcaklıkla "pastırma yazı"nın yaşanacağı açıklandı. Cuma gününe kadar etkili olacak soğuk ve yağışlı havanın ardından sıcaklıklar yükselecek.

İstanbul'da hava yeni̇den açıyor, sıcaklık 21 derece. Sonraki̇ günler yaz havasında geçecek. Başkent'te artık güneş görülüyor, Ankara öğle 18, gece 8 derece. İzmi̇r güneşli̇ 24, Bursa 21, Antalya 26 derece. Marmara'da Perşembe güneş görülecek, rüzgar duruluyor. Edi̇rne ve Balikesi̇r 22, Kocaeli̇ 21 derece. Cumadan i̇ti̇baren lodosla sıcak hava geliyor.

'Pastırma yazı' geliyor

NTV Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan ise "Yağışın ardından sıcaklıklar yükselecek. yarından itibaren lodosla birlikte megakentte 4 gün "pastırma yazı" yaşanacak." bilgisini verdi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >