İzmit'te ormanda sprey kutu alarmı: Patlayarak yangına sebebiyet verecek binlerce atık bulundu

İzmit
İzmit

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde ormanlık alana bırakılmış çok sayıda basınçlı sprey kutusu bulundu. Basınçlı gazlar içeren sprey kutularının sıcakta patlayarak orman yangını başlatması için kasıtlı bırakılma ihtimali araştırılırken çevreye zarar veren atıklar belediye ekipleri tarafından temizlendi. Atıkları dökenlerin tespiti için ise yasal işlem başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, Yassıbağ Mahallesi’nde bir araziye atık döküldüğü bilgisi üzerine inceleme yaptı. İncelemede, ormanlık alandaki boş araziye atılmış, farklı sektörlere ait çok sayıda dolu ve boş basınçlı sprey kutusu tespit edildi.

İzmit
İzmit

Çevre kirliliği riski taşıyan atıklar, İZAYDAŞ Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmayla alandan kaldırılarak bertaraf edildi. Büyükşehir Belediyesi, atıkları döken kişi ya da kurumların tespiti ve haklarında yasal işlem yapılması için çalışma başlattı.

İzmit
İzmit

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >

Yorumunuzu yazın, tartışmaya katılın!

YORUMLAR
Sırala :

Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım