Patron çıldırdı: 3 bin 500 çalışanını tatile götürecek

Hintli iş adamı, 3 bin 500 çalışanını İstanbul tatili ile ödüllendirme kararı aldı.
Hintli iş adamı, 3 bin 500 çalışanını İstanbul tatili ile ödüllendirme kararı aldı.

Dünyanın önde gelen ilaç firmaları arasında gösterilen Hindistan’ın en büyük ikinci ilaç firması 10 milyon dolar bütçe ayırarak 3 bin 500 çalışanını ödül olarak İstanbul’a tatile götürme kararı aldı. Alınan bu kadar şirket çalışanlarını sevince boğdu.

Dünyanın en zenginleri arasında gösterilen Hintli iş adamı, 10 milyon dolar bütçeyle, 3 bin 500 çalışanını 11-18 Temmuz'da İstanbul tatili ile ödüllendirme kararı aldı.

Türkiye'ye gelen yabancı misafirler arasında Hintli turist gruplarının kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, şunları kaydetti:

  • "Sayıları az gibi görünse de gelir düzeyleri yüksek gruplar geldiği için ülke ekonomisine katkıları yüksek oranda oluyor. O nedenle bu organizasyon da bizim için çok önemli. Forbes dergisinde dünyanın en zengin iş adamları arasında gösterilen Hintli iş adamı, çalışanlarını tatille ödüllendiriyor ve tercihi İstanbul’dan yana oldu. Aslında dünyanın çeşitli ülkelerinde görev yapan 3 bin 500 çalışanı için bir motivasyon toplantısı... Bu tatil için 10 milyon dolara yakın bir bütçe ayırdılar. Ayrıca, çalışanlarının İstanbul’da harcaması için 1 milyon dolar harçlık dağıtacağını da biliyoruz. İstanbul turizmine bir katkısı olacağını düşünüyorum."

“Boğaz turu yapılacak”

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Bağlıkaya, aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 350 kişinin, 20 farklı ülkeden İstanbul’a uçacağını belirterek, "Hintli turist grubu, 11-18 Temmuz'da, bir hafta boyunca İstanbul’da olacaklar. 3 bin 500 kişilik grup, İstanbul’un en lüks 10 otelinin de aralarında bulunduğu çok sayıda otelde yer ayırttı." dedi.

 Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya

Dünyaca ünlü Hintli ilaç firmasının çalışanları için motivasyon toplantısı yapacağını anlatan Bağlıkaya, gelen turistlerin İstanbul Boğazı’nı teknelerle gezeceğini, bunun dışında Ayasofya Müzesi ve Topkapı Sarayı başta olmak üzere İstanbul’daki saray ve müzeleri ziyaret edeceğini, eğlence gecelerinde Türk yemeklerinin de tadına bakacağını söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >