'Payitaht Abdülhamid' dizisi 24 Şubat'ta başlıyor

Abdülhamid Han dizisi
Abdülhamid Han dizisi

"Yüzyıllarca bu topraklarda hüküm sürmüş atalarımızın her birinin mücadelesi bizler için birer ders niteliğinde. Ne mutlu ki bizlere, anlatacak hikayelerimiz bitmiyor."

Osmanlı Devletinin 34. Padişahı Abdülhamid Han'ın hikayesinin anlatıldığı "Payitaht Abdülhamid" dizisi seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Dizi 24 Şubat'ta seyircisiyle buluşacak.

Abdulhamid Han hakkında herkesin bilmediği 10 bilgi





Çırağan sarayında ilk tanıtım yapıldı
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da katılımıyla Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, meşakkatli ve keyifli bir hazırlık sürecinin ardından, dizinin ekrana geleceğini ifade ederek: "Yüzyıllarca bu topraklarda hüküm sürmüş atalarımızın her birinin mücadelesi bizler için birer ders niteliğinde. Ne mutlu ki bizlere, anlatacak hikayelerimiz bitmiyor" dedi.
Çırağan sarayında ilk tanıtım yapıldı Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da katılımıyla Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, meşakkatli ve keyifli bir hazırlık sürecinin ardından, dizinin ekrana geleceğini ifade ederek: "Yüzyıllarca bu topraklarda hüküm sürmüş atalarımızın her birinin mücadelesi bizler için birer ders niteliğinde. Ne mutlu ki bizlere, anlatacak hikayelerimiz bitmiyor" dedi.
"Bu milletin tarihi, Osmanlı tarihi, Selçuklu tarihi, Cumhuriyet tarihimiz, bunların hepsi bir bütünün parçasıdır ve hiçbirisi bir diğerinden ayırt edilemez."
Geceye katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise:"Bu milletin tarihi, Osmanlı tarihi, Selçuklu tarihi, Cumhuriyet tarihimiz, bunların hepsi bir bütünün parçasıdır ve hiçbirisi bir diğerinden ayırt edilemez. Sultan Abdülhamid Han'ın döneminde yapmış olduğu icraatların, sanılanın ve bir zaman konuşulanın aksine, Türkiye Cumhuriyeti'nin rakibi ya da orayı gölgeleyen bir durum olmadığı, tam tersine Cumhuriyetimizi inşa eden iradenin temellerinin, Sultan Abdülhamid Han'ın döneminde yapılan modernizasyon çalışmalarıyla atıldığının da bilinmesi lazım" şeklinde konuştu.
"Bu milletin tarihi, Osmanlı tarihi, Selçuklu tarihi, Cumhuriyet tarihimiz, bunların hepsi bir bütünün parçasıdır ve hiçbirisi bir diğerinden ayırt edilemez." Geceye katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise:"Bu milletin tarihi, Osmanlı tarihi, Selçuklu tarihi, Cumhuriyet tarihimiz, bunların hepsi bir bütünün parçasıdır ve hiçbirisi bir diğerinden ayırt edilemez. Sultan Abdülhamid Han'ın döneminde yapmış olduğu icraatların, sanılanın ve bir zaman konuşulanın aksine, Türkiye Cumhuriyeti'nin rakibi ya da orayı gölgeleyen bir durum olmadığı, tam tersine Cumhuriyetimizi inşa eden iradenin temellerinin, Sultan Abdülhamid Han'ın döneminde yapılan modernizasyon çalışmalarıyla atıldığının da bilinmesi lazım" şeklinde konuştu.
Bülent İnal dizide Abdülhamid Han rolünde olacak.​
Bülent İnal dizide Abdülhamid Han rolünde olacak.​
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >