Pazarların yeni trendi: Coconut

coconut
coconut

Daha birkaç yıl öncesine kadar birçok insanın tadını bilmediği tropikal iklim meyvesi olan Hindistan cevizi, televizyon programlarının etkisiyle olsa gerek pazar tezgahlarını süslemeye başladı

Televizyonlarda izlediğimiz bazı diziler ya da programlar hayatlarımıza bazen olumlu bazen de olumsuz dokunuşlar yapabiliyor. Aile yaşantımızdan, yiyecek alışkanlığımıza kadar birçok konuda bizleri yönlendiren renkli kutu, son dönemde yeni bir alışkanlığa da vesile oldu. Çocukluğumuzda yalnızca yabancı programlarda gördüğümüz coconut namı diğer Hindistan cevizi artık semt pazarlarımıza kadar ulaştı. Pazar tezgahlarından, market reyonlarına birçok yerde karşımıza çıkan Hindistan cevizinin faydaları ise saymakla bitmez…

Palmiye meyvesi

                                    Ülkemizde genelde kurutulmuş ve toz haline getirilmiş hali tatlılarda kullanılan Hindistan cevizinin ana vatanı tropikal iklim bölgeleridir. Bir tür palmiye ağacı meyvesi olan Hindistan cevizinin suyu içilebildiği gibi bu değerli öz tıpta da kullanılmaktadır.
Palmiye meyvesi Ülkemizde genelde kurutulmuş ve toz haline getirilmiş hali tatlılarda kullanılan Hindistan cevizinin ana vatanı tropikal iklim bölgeleridir. Bir tür palmiye ağacı meyvesi olan Hindistan cevizinin suyu içilebildiği gibi bu değerli öz tıpta da kullanılmaktadır.
Yemesi güzel, kırması zor

                                    Coconutun dış yüzeyi son derece sert oluğu için, yemesi bir hayli zahmetli bir meyvedir. Elbette bunun da bir püf noktası bulunmakta. Cevizi öncelikle bir çekiç ve çivi yardımıyla dışında bulunan çizgilere vurarak çatlatmak gerekmektedir. Ardından kabukları soyun. Sert kabuğu çatlatamayanlar içinse başka bir yol daha bulunuyor. Hindistan cevizini 200 derecelik bir fırında 10-15 dakika ısıtın. Isıyı gören ceviz kendiliğinden çatlayacaktır.
Yemesi güzel, kırması zor Coconutun dış yüzeyi son derece sert oluğu için, yemesi bir hayli zahmetli bir meyvedir. Elbette bunun da bir püf noktası bulunmakta. Cevizi öncelikle bir çekiç ve çivi yardımıyla dışında bulunan çizgilere vurarak çatlatmak gerekmektedir. Ardından kabukları soyun. Sert kabuğu çatlatamayanlar içinse başka bir yol daha bulunuyor. Hindistan cevizini 200 derecelik bir fırında 10-15 dakika ısıtın. Isıyı gören ceviz kendiliğinden çatlayacaktır.
Diyabeti dengeliyor

                                    Ülkemizden çok uzaklarda yetişen bu meyve, diyabeti dengeleme konusunda son derece faydalı. İnsülin salgılamasını ve glikoz düzeyini azaltan Hindistan cevizi, böylelikle diyabeti dengede tutar.
Diyabeti dengeliyor Ülkemizden çok uzaklarda yetişen bu meyve, diyabeti dengeleme konusunda son derece faydalı. İnsülin salgılamasını ve glikoz düzeyini azaltan Hindistan cevizi, böylelikle diyabeti dengede tutar.
Yaşlanmayı yavaşlatan mucize

                                    Haydi kızlar Hindistan cevizi ile gençleşmeye… Kinetin ve trans-zeatin açısından oldukça zengin olan coconutun yaşlanmayı yavaşlattığı düşünülüyor. Yaşlanmayı yavaşlatmak için bu lezzetli meyve yenilebileceği gibi, doğal maskeleri de kullanılabilir
Yaşlanmayı yavaşlatan mucize Haydi kızlar Hindistan cevizi ile gençleşmeye… Kinetin ve trans-zeatin açısından oldukça zengin olan coconutun yaşlanmayı yavaşlattığı düşünülüyor. Yaşlanmayı yavaşlatmak için bu lezzetli meyve yenilebileceği gibi, doğal maskeleri de kullanılabilir
Karın yağlarınızdan kurtulun

                                    Hindistan cevizinin faydaları saymakla bitmiyor. Karın yağlarının erimesinde ciddi anlamda etkili olan coconut aynı zamanda karındaki yağların neden olduğu hastalıkların tedavisinde de kullanılmakta.
Karın yağlarınızdan kurtulun Hindistan cevizinin faydaları saymakla bitmiyor. Karın yağlarının erimesinde ciddi anlamda etkili olan coconut aynı zamanda karındaki yağların neden olduğu hastalıkların tedavisinde de kullanılmakta.
Epilepsi tedavisinde kullanılıyor

                                    İçerisinde ketonejik bulunan Hindistan cevizi, epilepsi tedavisinde de önemli bir yer tutmaktadır.
Epilepsi tedavisinde kullanılıyor İçerisinde ketonejik bulunan Hindistan cevizi, epilepsi tedavisinde de önemli bir yer tutmaktadır.
Anne adayları için çok önemli

                                    Hamilelik her kadın için en özel dönemdir. Bu süreçte beslenmesine dikkat eden anne adaylarının Hindistan cevizi tüketmeleri de tavsiye edilmekte. Hem meyvesi hem de suyu enfeksiyon başta olmak üzere birçok hastalığa karşı dünyaya gelecek olan miniği korumaktadır.
Anne adayları için çok önemli Hamilelik her kadın için en özel dönemdir. Bu süreçte beslenmesine dikkat eden anne adaylarının Hindistan cevizi tüketmeleri de tavsiye edilmekte. Hem meyvesi hem de suyu enfeksiyon başta olmak üzere birçok hastalığa karşı dünyaya gelecek olan miniği korumaktadır.
Sağlıklı saçların sırrı

                                    Hindistan cevizi hem saçlar hem de cilt için son derece faydalıdır.
Sağlıklı saçların sırrı Hindistan cevizi hem saçlar hem de cilt için son derece faydalıdır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >