Pazartesi sendromuna son verecek 10 sıra dışı ofis!

Çalışanına, pazartesi sendromu yaşatmayacak ilginç ofislerin sayısı her geçen gün artıyor.

Günlük hayatımızın büyük bir bölümünü, iş yerinde geçiriyoruz. “Ofis” denildiğinde ise birçoğumuzun aklına; üç aşağı beş yukarı aynı şeyler geliyor. Ancak bazı şirketler, ofis konseptini öyle ilginç boyutlara taşımış ki, çalışanlarının 'Pazartesi sendromu' yaşaması mümkün gibi görünmüyor.
Kamp ortamında mesai saati

                                    Farklı ofis konsepti denildiği zaman hiç kuşkusuz akıllara öncelikle Google gelmekte. Google'nin Zürih'te bulunan binasında birbirinden farklı ofisler buluyor. Kutup, orman, akvaryum, gökyüzü, otopark vs. temalı ofislerin, çalışanların üreticiliklerini olumlu yönde etkilediği gözler önünde.
Kamp ortamında mesai saati Farklı ofis konsepti denildiği zaman hiç kuşkusuz akıllara öncelikle Google gelmekte. Google'nin Zürih'te bulunan binasında birbirinden farklı ofisler buluyor. Kutup, orman, akvaryum, gökyüzü, otopark vs. temalı ofislerin, çalışanların üreticiliklerini olumlu yönde etkilediği gözler önünde.
Yastıklı duvarlarla çevrili ofis

                                    BBC'nin kuzey ofisi de haber yapan gazetecilerin daha rahat çalışması için tasarlanmış.
Yastıklı duvarlarla çevrili ofis BBC'nin kuzey ofisi de haber yapan gazetecilerin daha rahat çalışması için tasarlanmış.
"Buluş Fabrikası" ismine uygun konsept 
Inventionland Design Factory, Türkçe anlamıyla Buluş Fabrikası…. Şirket, çalışanları için doğada yer alan konseptleri kulanmış. Çalışanların bazısı orman içindeki bir evde bazısı da bir gemide masasının başında yeni icatlar bulmak için mesai harcıyor.
"Buluş Fabrikası" ismine uygun konsept Inventionland Design Factory, Türkçe anlamıyla Buluş Fabrikası…. Şirket, çalışanları için doğada yer alan konseptleri kulanmış. Çalışanların bazısı orman içindeki bir evde bazısı da bir gemide masasının başında yeni icatlar bulmak için mesai harcıyor.
Canı sıkılan uyuyabilir

                                    Movember Foundation'in modern tasarımı birçok insanın beğenisi kazandı. Dernek, 2003 yılında Avustralya'nın Melbourne şehrinde kuruldu. Movember Foundation, tüm dünyada bıyık bırakma kampanyasıyla adını duyurmuştu.
Canı sıkılan uyuyabilir Movember Foundation'in modern tasarımı birçok insanın beğenisi kazandı. Dernek, 2003 yılında Avustralya'nın Melbourne şehrinde kuruldu. Movember Foundation, tüm dünyada bıyık bırakma kampanyasıyla adını duyurmuştu.
Sanal değil gerçek Facebook duvarı

                                    Dünyanın en çok tercih edilen sosyal paylaşım sitelerinden biri olan Facebook'un da tasarımı son derece özel. Şirket içinde, herkesin üzerine kalemle yazı yazabileceği bir duvar bulunuyor.
Sanal değil gerçek Facebook duvarı Dünyanın en çok tercih edilen sosyal paylaşım sitelerinden biri olan Facebook'un da tasarımı son derece özel. Şirket içinde, herkesin üzerine kalemle yazı yazabileceği bir duvar bulunuyor.
Bu ofiste güzel işler yapılır

                                    Bloomberg'in ofisi de şık tasarımıyla dikkat çekiyor.
Bu ofiste güzel işler yapılır Bloomberg'in ofisi de şık tasarımıyla dikkat çekiyor.
Duvara yazı yazılıyor

                                    Jasper Sanidad şirketinde bulunan duvarlar interaktif özellik taşıyor.
Duvara yazı yazılıyor Jasper Sanidad şirketinde bulunan duvarlar interaktif özellik taşıyor.
Terasta park havası

                                    Madeline Stone'un şirket binasının çatısı, bahçe olarak tasarlanmış. Çalışanlar molalarında güzel bir manzarayla karşılaşıyor.
Terasta park havası Madeline Stone'un şirket binasının çatısı, bahçe olarak tasarlanmış. Çalışanlar molalarında güzel bir manzarayla karşılaşıyor.
Canın mı sıkıldı, haydi eğlence odasına
Daniel Goodman şirketinin binasında çalışanlar için farklı bir alan tasarlanmış. Bina içinde bulunan eğlence odasında, çalışanlar mesai saatleri içinde bile keyifli zaman geçiriyor.
Canın mı sıkıldı, haydi eğlence odasına Daniel Goodman şirketinin binasında çalışanlar için farklı bir alan tasarlanmış. Bina içinde bulunan eğlence odasında, çalışanlar mesai saatleri içinde bile keyifli zaman geçiriyor.
Toplantılarda sıkılmaya son

                                    Open Table şirketinde, toplantılarda masa başında oturmak şart değil.
Toplantılarda sıkılmaya son Open Table şirketinde, toplantılarda masa başında oturmak şart değil.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >