Pençe-Kilit operasyon bölgesinde bir askerimiz şehit oldu

Arşiv
Arşiv

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyon bölgesinde 29 Mayıs'ta çıkan çatışmada bir uzman çavuşun şehit olduğunu duyurdu. Şehit İslam Sancak'ın acı haberi Samsun'daki ailesine yetkililer tarafından bildirildi.

Kuzey Irak'ta yürütülen Pençe-Kilit operasyonunda bir askerimiz şehit oldu. Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 29 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, kahraman silah arkadaşımız P.Uzm.Çvş. İslam Sancak şehit olmuştur" denildi.

Baba ocağına ateş düştü

Pençe-Kilit Operasyonu'nda yaralanan Samsun Tekkeköy nüfusuna kayıtlı P. Uzm. Çvş. İslam Sancak'ın ise şehit haberi geldi. Şehidin acı haberi, Samsun'un Tekkeköy ilçesi Erenköy Mahallesi'nde yaşayan ailesine yetkililer tarafından verildi.

İslam Sancak
İslam Sancak

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 29 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, kahraman silah arkadaşımız P.Uzm.Çvş. İslam Sancak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Evlilik hazırlığı yapıyordu

Öte yandan Erenköy Mahalle Muhtarı Muzaffer Karmil, şehit İslam Sancak'ın 1 yıl önce nişanlandığını ve bu yaz için evlilik hazırlığı yaptığını ifade etti. Şehit İslam Sancak'ın cenazesi Samsun-Çarşamba Havalimanı'na getirildikten sonra ikindi namazını müteakip Erenköy Aile Mezarlığı'na defnedilecek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >