Pençe-Kilit Operasyon bölgesine roketatar saldırısı: Bir askerimiz şehit oldu

Arşiv
Arşiv

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Kuzey Irak'ta başlatılan Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde teröristlerce yapılan roketatar saldırısında bir askerimiz şehit oldu, 4 askerimiz de yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, geçtiğimiz hafta Irak'ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik karadan ve havadan Pençe-Kilit Operasyonu'nu başlattı. Bu kapsamda onlarca terörist etkisiz hale getirildi.

Bir askerimiz şehit oldu, 4 askerimiz yaralandı

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerce yapılan roketatarlı saldırıda bir askerin şehit olduğunu, 4 askerin yaralandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 26 Nisan 2022 tarihinde, bir unsurumuza teröristlerce yapılan roketatar saldırısında kahraman silah arkadaşımız sözleşmeli er Yunus Kalkan şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz" denildi.

Şehit Yunus Kalkan
Şehit Yunus Kalkan

Hatay'a şehit ateşi düştü

Saat 06.30 sıralarında teröristlerce gerçekleştirilen roketatarlı saldırıda, Sözleşmeli Piyade Er Yunus Kalkan şehit oldu. Şehit Kalkan'ın acı haberi, Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki baba ocağına ulaştı. Şehidin Çamaltı Mahallesi'ndeki evine Türk bayrakları da asıldı. Şehit Yunus Kalkan'ın cenazesi, öğle vakti kılınacak namazın ardından Yayladağı Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Kalkan ailesinde 4 kardeşten 1'i olan şehidin bekar olduğu öğrenildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >