Pentagon'a sızmaya çalıştı: Tavuk güvenlik bölgesinde gezindi

Pentagon’a sızmaya çalışan tavuk yakalandı
Pentagon’a sızmaya çalışan tavuk yakalandı

Pentagon binasının çevresinde gezinen tavuğun ABD Savunma Bakanlığı'na girmeye çalıştığı belirtildi. Güvenlik bölgesinde dolaşan tavuğun casus gibi sızlamaya çalıştığı konusunda espri yapıldı. Tavuğun fark edilmesinin ardından bölgeye Arlington Hayvan Refahı Birliği (AWLA) görevlilerinin çağırıldığı açıklandı.

ABD Savunma Bakanlığı’na girmeye çalışan tavuk Pentagon’u alarma geçirdi.

Güvenlik bölgesinde gezindi

Pentagon binasının çevresinde bir tavuğun gezindiğinin görülmesinin ardından bölgeye Arlington Hayvan Refahı Birliği (AWLA) görevlileri çağrıldı.

Tavuğun kurtarılmasının ardından AWLA’nın Facebook’tan yapılan açıklamasında, “Sabah saatlerinde bu tavuk, Pentagon’daki güvenlik bölgesinin çevresinde gezinirken (şaka yapmıyoruz) yakalandı, tavuğun alınması için yetkililerimiz çağrıldı” ifadeleri kullanıldı.

Tavuğun Pentagon’a sızma girişimine ilişkin haber, askeri konularda uzmanlaşmış olan Military Times gazetesine de yansıdı.

Gazetede yer alan haberde, “Tavuk karşıdan karşıya geçmeye çalışırken mi kayboldu? Yoksa devlet sırlarını çalmakla görevlendirilmiş olan bir casus mu? Şimdiye kadar bu soruları cevaplamak için gagasını açmadı” ifadeleri ile espri yapıldı.

Tavuğa isim verildi

Bulunan tavuk için yeni bir yuva aranacağı kaydedilirken, isim arayışına da girildi.

Kullanıcılardan Ballena’s Gallina Casusu, CHOTUS ve Sindirella gibi birçok öneri geldi.

Konu sosyal medyada da büyük ilgi uyandırdı. Birçok kişi, tavuğa 1950’lerde Sovyetler Birliği adına casusluk yapmaktan tutuklanıp idam edilen ünlü ABD’li Ethel Rosenberg’in adının verilmesini istedi.

Kamuoyunun dikkatlerini üzerine toplayan Henny Penny, Jimmy Fallon’ın programında da adından söz ettirdi. Fallon, tavuk hakkında bir şarkı dahi söyledi.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >