Perinçek: Milyonlarca CHP'li bonzai içip HDP'ye oy verdi

Vatan Partisi Lideri Perinçek, seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Vatan Partisi Lideri Perinçek, seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 24 Haziran seçimleri sonrası 'Milyonlarca CHP'linin, bonzai, esrar içip HDP'ye oy verdiğini' söyledi. HDP'nin kapatılmasına yönelik ifadelerini tekrarlayan Perinçek, doğu ve güneydoğu bölgelerini işaret ederek "HDP kapatılsın diyerek ben orada oy alırım. Oraları kimse benim kadar tanımaz" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin cumhurbaşkanı adayı olarak 24 Haziran seçimlerinde 98 bin 951 oy ile yüzde 0.2 oy aldı.

Seçimlerde aldıkları oyu 'öncü oy' olarak niteleyen Perinçek, seçmenin teröre karşı mücadelede esas olarak AKP ve MHP mevzisine yığıldığını ifade etti.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Vatan Partisi'nin oylarının bütün Güneydoğu illerinde beş kat ile on kat arasında büyüdüğü bilgisini verdi.

CHP'nin tabanı bonzai çekti

"CHP'nin tabanı bonzai çekti. Ben onu ilk olarak Ankara-İstanbul yürüşü sırasında söyledim" diyen Perinçek şöyle devam etti:

"FETÖ'yle, PKK ile yürüyorlar. Dediğim doğru çıktı, bonzai içmişler, milyonlarca CHP'li, bonzai içmese gidip, HDP'ye, PKK'ya oy verir mi? Bir de duman altı olanlar var: Vatan Partisi tabanı. Mesela bu odada esrar çekildiği zaman siz esrarı çekmeseniz de duman altı oluyorsunuz. Siz CHP ile aynı mahalledeyseniz, orada esrar, bonzai çekildiği zaman duman altı olursunuz. CHP intihar gibi bir şey yaptı. Kendi seçmenini PKK'ya yönlendirdi."

Perinçek ayrıca, HDP'nin kapatılması gerektiği konusundaki çağrısını yineledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >